SARIKAMIŞ Dayanışma Grubu tarafından Allahuekber Dağlarında donarak can veren Türk askerleri anısına 'Bayraktepe'ye dikilen 52 metre yükseklikteki direğin bayraksız kaldığı haberi, yurt çapında yankı buldu. Bayraktape'de dalgalanması için hemen 15x10 metre ebadında bayrak alıp gönderdiğini belirten Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Bizim gönderdiğimiz bayraklar şu anda Bayraktepe'de dalgalanıyor. Bireysel bağışlar fazla. Gür İş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ve İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sarıkamış Kaymakamlığıyla iletişim kurarak 'Bayraktepe'yi bayraksız bırakmayacağız' sözünü verdiler" dedi.
Sarıkamış Dayanışma Grubu, Sarıkamış savaşlarının yapıldığı alanı panoramik olarak gören deniz seviyesinden 2 bin 635 metre yüksekteki Cıbıltepe'nin üzerine 2007 yılında 52 metre yükseklikte ve 4 ton ağırlığı olan bir bayrak direği diktirdi. Sarıkamış Kayak Merkezinin zirvesi olan çam ağaçları ile kaplı Cıbıltepe'ye yaklaşık 60 bin dolar harcanarak dikilen direğe 150 metrekarelik 40 kilogram ağırlığında bayrak, özel bir vinç sayesinde göndere çekildi. Sarıkamış Dayanışma Grubu tarafından zarar gördükçe değiştirilen dev bayrak değiştirme işini daha sonra Sarıkamış Kaymakamlığı üstlendi.
Sarıkamış Dayanışma Grubu üyeleri ile Temmuz ayı başlarında Sarıkamış'a giden Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, uzun bir süreden bu yana Baeyraktepe'de bayrağın dalgalanmadığını öğrendi.
Cıbıltepe'nin artık Bayraktepe olarak anıldığını dikkati çeken Prof.Dr. Birgür Sönmez, yaşamlarını vatan toprakları için kaybeden şehitlerinin ruhlarını şad etmek için bayrak üzerinde titizlikle durduklarını bildirdi. İstanbul'a dönünce hemen birkaç bayrak alarak Sarıkamış Kaymakamlığına gönderdiklerini ve Bayraktepe'nin bayraksız kalmaması için bir kampanya başlattıklarını anımsatan Prof. Dr. Bingür Sönmez, şöyle konuştu:
"Üzülerek öğrendim ki bir süreden beri direkte bayrak dalgalanmıyor. 'Bayraktepe bayrak bekliyor' kampanyasına bireysel çok büylük ilgi oldu. Sarıkamış şehitleri anısına oluşturulan Bayraktepe'deki direğin boş kalmaması için 10x15 metrelik 150 metrekare ebadında olan bayraklar bekliyoruz şeklindeki açıklamamıza vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Bir bölüm bayrak benim çalıştığım hastaneye, bir bölümü de Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz adına gönderildi. Bizim gönderdiğimiz bayraklar şu anda Bayraktepe'de dalgalanıyor. Bireysel bağışlar fazla. Gür İş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ve İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sarıkamış Kaymakamlığıyla iletişim kurarak 'Bayraktepe'yi bayraksız bırakmayacağız' sözünü verdiler. Böylesine önemli bir projeye halkın sahip çıkması beni umutlandırmakla kalmadı, onurlandırdı."
SARIKAMIŞ'TA MEHMETCIK AĞIR KIŞ KOŞULLARINA YENİK DÜŞTÜ
Sarıkamış'ın Allahu Ekber Dağlarında Rus ordusunu püskürtmek isteyen Enver Paşa komutasındaki binlerce Mehmetcik 22 Aralık 1914- 15 Ocak 1915 tarihleri arasında şiddetli karakışa yenik düşmüştü. Allahu Ekber Dağlarında bazı tarihçilere göre 90 bin, Genelkurmay kayıtlarına göre de 60 bin asker şehit olmuştu. Sarıkamış şehitlerini uzun yıllar Erzurum'daki 9'uncu Kolordu Komutanlığına bağlı Sarıkamış Tümenindeki subaylar ile Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca yönetimindeki dağcılar sade törenlerle anıyordu. Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı olan Necati Bölükbaşı ile Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in ortak çabaları sonucu Sarıkamış şehitleri 2003 yılından beri daha geniş kitlelerin katılımı ve değişik etkinliklerle anılıyor.

FOTOĞRAFLI