Zafer BARIŞ/ KAYSERİ, () - KAHRAMANMARAŞLI 70 yaşındaki Ali Çelikçi, ilerlemiş yaşına rağmen tören, toplantı ve bayramlarda Türk Bayrağını gururla taşımaya devam ediyor.
En son Erciyes Dağı Tekir Yaylası'nda düzenlenen Erciyes Türk Kurultayı'na eşi Gülizar Çelikçi ile katılan 70 yaşındaki 'Bayraktar Ali Baba', bayraktarlığın dedesinden babasına, babasından da kendisine miras kaldığını söyledi. Bayraktar Ali Baba, şunları anlattı:
''Dedem, Osmanlı Ordusu'nda bayraktarmış. Daha sonra Milli Mücadelede (Kurtuluş Savaşı) bayraktarlık yapmış. Babam da bayraktardı. Ondan sonra ben bu görevi devraldım."
Elinden geldiğince bütün bayram törenleri ve toplantılara katılarak 'Bayraktarlık' görevini yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Çelikçi, deden ve babasının bayraktarlık yaparken çekilmiş fotoğraflarının bulunduğu albümü de yanından ayırmıyor. Dedesinden kalan 'İstiklal Madalyası'nı gururla göğsünde taşıdığını belirten Ali Çelikçi, ömrü yettiği sürece Bayraktarlık görevini sürdüreceğini ve bayrağı omuzundan indirmeyeceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI