DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde çıkan olaylarda 2 kişinin ölümünü bahane ederek il merkezinde yasa dışı gösteri yapan gruplar arasında bulunan bir kişinin 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na girerek Türk bayrağını indirmesine tepki gösteren Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, "Sapla samanı karıştırmadan, bayrağı indirenler ve buna engel olması gerekip de olmayanlardan mutlaka hesap sorulmalıdır" dedi.
Baro Başkanı Fevzi Konaç, bu olayla birçok hedefin amaçlandığını, sessiz kalmanın, hiç bir vatansever yöneticinin katlanabileceği bir tavırda olmadığını belirtti. Konaç, Kayseri  sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden şu açıklamayı yaptı:
"Bu ülke idarecileri ne yazık ki; bazı hassas konularda kendileri ve yüreklerinin arzusu gibi davranamıyorlar. Bunun birçok örneği hepimizin gözü önünde yaşandı.Ve yaşanmaya devam ediyor. Asıl sorgulanması gereken de bu değil mi?. Hatırlayın, Bebek katilini astırmayan irade. Sürece onu dahil eden irade. Belki gönlümüzü yakan, ama katlanmak zorunda kaldığımız, ona lider vasfı yükleten irade. Hepimizin bildiği ama çözemediği bir ikilem değil mi? Bende dâhil, milyonlar akan kan dursun istiyor. Bu kavga bitsin istiyor. Kardeşlik tesis edilsin istiyor. Vatan toprağının bir karışı pazarlık konusu edilmesin istiyor. Büyük ve güçlü bir Türkiye istiyor. Tarihi misyonunu yüklenen bir şahlanış istiyor. Çözüm istiyor. Ama çözülme istemiyor. Bayrak vatan duygusallığı yapmak değil amacım. Gençlere 20 yıldır İman Sevgisi-Vatan Sevgi-Bayrak Sevgisi anlatan biri olarak onuruma dokunan bu olaydan hesap sorulsun istiyorum. Fakat , bu yaşananın Marmaray veya Havalimanı vs. yatırımlarının sorgulanması, bu gelişmelerden dolayı milletin uyuduğu, uyutulduğu anlamının çıkarılmasını da, milletimize haksızlık olacağını düşünüyorum. Kamu menfaati adına atılan her hayırlı adım dua vesilesi bilinsin, ancak doğru ve yanlış karıştırılmadan sorulacaksa hesap sorulsun."

CZ(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)