SİVAS'ta oturan 43 yaşındaki Nejat Özpaça oğlu 12 yaşındaki Alp Özpaça gittikleri piknik alanı yanında bulunan zirvedeki bayrağı yarıya indirmek için çıktıkları dağda mahsur kaldı. Baba ile oğlunu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri kurtardı.
Sivas'ta esnaf, yapan 3 çocuk babası Nejat Özpaça ailesi ili birlikte piknik yapmak için kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Paşabahçe mesire ve piknik alanına gitti. Bir süre sonra Nejat Özpaça yanına oğlu Alp Özpaça'yı alarak piknik alanının yanındaki dağın zirvesine çıktı. Soma'da hayatını kaybeden madenciler için 3 günlük milli yas ilan edilmesi nedeni ile zirvedeki bayrağı yarıya indirmek isteyen baba-oğul hedeflerine ulaşamadan kayalıklar kısmında mahsur kaldı. Nejat Özpaça bunun üzerine AFAD'ı arayarak yardım istedi.
Sevk edilen AFAD ekipleri yarım saat süren bir çalışma ardından baba ile oğlunu mahsur kaldıkları dağdan indirdi. Korktukları gözlenen baba-oğul kurtarma ekipleri tarafından sakinleştirildi. Baba Nejat Özpaça piknik alanının yanındaki dağda bulunan bayrağın yarıya indirilmediğini görünce harekete geçtiğini belirterek, "Oğlum Alp ile birlikte tepedeki bayrağa ulaşmak için tırmanışa geçtik. Çıkış için yanlış patikayı seçmişiz. Mahsur kaldık. Ekipler gelerek bizi kurtardı. Hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.

HY(EA/İD) (FOTOĞRAFLI)