KIRIKKALE Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Öğretmenliği Bölümü'ne alınacak 50 öğrenci için başvuruda bulunan bin öğrenci, çeşitli branşlarda zamana karşı yarıştı. Öğrencilerden bazıları yarış sonunda baygınlık geçirdi.
Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, Spor Salonu'nda yaptığı açıklamada, bu yılki sınavlara rekor seviyede başvuru olduğunu, geçen yıllara göre puanları da yükseltmelerine rağmen yaklaşık bin adayın sınava girebilmek için başvuruda bulunduğunu söyledi.
20'si kız 50 öğrencinin alınacağı bölüme, rekor seviyede müracaat yapıldığının altını çizen Prof. Dr. Kutlu, "Ülkemizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar Kırıkkale'ye gelen öğrenciler, müracaatta bulundu. Şu anda bine yakın müracaat var. Sınavları normal planladığımız şekilde sürdürüyoruz. Belki bu yoğunluktan dolayı bir gün uzama söz konusu olabilir. Bu yıl adaylarımızı temel sportif becerileri ve fiziksel yeteneklerini bir test içinde ölçmeyi planladık. Futbol, basketbol, hentbol, jimnastik, atletsizim, koşu, durma, hızlanma, çeviklik gibi özelliklerin hepsini tek bir test içerisinde ölçüyoruz. Dolayısıyla adaylarımızı da farklı testlerle daha fazla yorup, vakitlerini almıyoruz. Sınavımız oldukça şeffaf. Parkurları teker teker yaptırıyoruz. Her öğrencinin sonuçlarını velileri, antrenörleri dışarıdan videodan izleyebiliyorlar" dedi.
Adayların etap zamanları ve Yüksek Öğretime Giriş Sınavı'ndan (YGS) aldıkları puanlarının dikkate alınacağı seçmelerde, öğrenciler, hazırlanan etapları kısa zamanda geçebilmek için kıyasıya yarıştı.
Çeşitli parkurlarda sınava tabi tutulan öğrenciler ise parkurların zor olmasına rağmen başarılı olabilmek içni ellerinden geleni yaptıklarını belirttiler. Salonda temel sportif becerileri ve fiziksel yeteneklerini sergileyen öğrencilerden bazıları koşu sonrası baygınlık geçirdi.

FOTOĞRAFLI