MİSS Model Of The World yarışması 2003 yılı birincisi manken Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili 18 aydır tutuklu olduğu cezaevinden iki gün önce denetimli olarak tahliye edilen 26 yaşındaki Hakan Bayer, ailesiyle çektirdiği bir fotoğrafı sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaştı.
İki gündür basının karşısına çıkmayan Hakan Bayer’in, boşanmalarına rağmen Bayer soyadını kullanmaya devam eden annesi Gamze Bayer, kendisiyle aynı davada tutuksuz yargılanan babası Ahmet Bayer ve kardeşi Volkan Bayer ile çektirdiği fotoğrafta birbirlerine sarılarak mutluluk tablosu oluşturdukları görüldü. muhabirinin telefonla görüştüğü Hakan Bayer, yaşadığı günlerin şokunu üzerimden atmasının mümkün olmadığını belirterek, “Ömrümün en güzel zamanı cezaevinde geçti. En büyük tesellim suçsuzluğum yönünde verilen ön karardır. Adalete güveniyorum. Daha da fazla konuşmak istemiyorum çünkü mahkemede Aslı’nın düştüğü an odamda olduğumu defalarca kanıtları ile anlattım” dedi.
NELER YAŞANMIŞTI?
Manken Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 tarihinde, vurgun yediği için tekerlekli sandalyeye mahkum turizmci Ahmet Bayer'in Yalıkavak Beldesi'ndeki Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının 6.5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek yaşamını yitirdi. Genç mankeninin ölümüyle ilgili olarak Ahmet Bayer ile oğulları Volkan ve Hakan Bayer hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, yardımcıları Murat Umirov hakkında da 'delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak' suçundan 7.5 yıl hapis cezası istemiyle Muğla 1’inci Ağır ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
Mahkemenin, manken Baş’ın ölümüyle ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan istediği 27 Kasım 2013 tarihli son raporda, manken Baş’ın vücudundaki tüm yaraların düşmeye bağlı olarak oluştuğu belirtildi. İddia edildiği gibi Baş’ın vücudunda ölümünden önceye ait yara izi bulunmadığı ve otopside alınan doku örneklerinin Kimya İhtisas Dairesi’nde yapılan incelenmesinde, toksik madde tespit edilmediği dikkate alındığında, kişinin zehirlenerek öldüğüne ilişkin tıbbi delilin de bulunmadığı da vurgulandı. Bunun üzerine avukatları aracılığıyla Bayer Ailesi, Hakan Bayer’in tutukluluğuna itiraz etti. Ancak, mahkeme, talebi reddetti. Mahkeme, tutukluların aylık rutin dosya incelemesinde Hakan Bayer’in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Bunun üzerine Bayer, 18 ay sonra serbest kaldı.