BATMAN'da bir araya gelen 10 esnaf odasının temsilcileri, kentte sık sık yaşanan elektrik kesintilerini gaz lambası ile protesto etti. Dicle EDAŞ önünde toplanan protestocular adına konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ubeyit Akyıldız, "Kesintiler böyle devam ederse, kıt kanaat geçinmek zorunda kalan esnaf kepenk indirmek zorunda kalacak" dedi.
'Barajlar bizim enerji bizim', 'Karanlığı hak etmedik', 'Neden 6 il karanlıkta', 'Bu bir cezalandırma' yazılı dövizler taşıyan protestocular Dicle EDAŞ önünde basın açıklaması yaptı. Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ubeyit Akyıldız, bölgedeki barajlara dikkat çekerek şöyle konuştu:
"Dört bir yanımızda barajlar var. Ülkemizden, toprağımızdan ve suyumuzdan elde edilenler bizimdir. Biz, esnafız. Şirket mantığıyla, 'nasıl uygunsuz bir şekilde kazanç elde edebilirim' mantığıyla iş yapmıyoruz. Enerjide yaşattığınız kesintilerin, uygulamaya çalıştığınız bir konseptin ürünü olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Kesintiler böyle devam ederse kıt kanaat geçinmek zorunda kalan esnafımız kepenk indirmek zorunda kalacak. Kesintiler artık son olsun. Aksi takdirde yarın çok geç olacaktır."