BATMAN'da güneş altındaki sıcaklık öğlen saatlerinde 50 dereceye kadar çıkarken, serinlemek isteyenler farklı yollar deniyor. Bazı kişiler Batman Çayı'nda, bazıları da mısır tarlalarını sulamak için açılan küçük kuyularında serinlemeye çalıştı. 
Bölgede en sıcak iller arasında bulunan Batman'da, kavurucu sıcaklardan bunalanlar her çareye başvuruyor. Öğle ve ikindi saatlerinde Batman çayında serinleyenler, iftar saatine kadar kent merkezine gelmiyor. Son 20 yılın en sıcak yaz mevsimini yaşadıklarını belirten bazı vatandaşlar, "Gündüzleri klimanın altından çıkamıyoruz. Dışarıya çıktığımızda kendimizi Batman çayının serin sularında buluyoruz" dedi. Havuz kenarında oturup ayaklarını suda tutmaya çalışanlar, serinlemenin keyfini yaşıyor.
Mısır tarlaları için yeraltından çıkarılan su motopomplarının bulunduğu küçük havuzlarda serinlemeye çalışanlar ise güneş batımına kadar sudan çıkmak istemiyor. Mısır tarlalarına yakın bölgelerdeki yeraltından çıkan buz gibi suda serinleyenlerden Mehmet Akgün, "Motopomplarla yeraltından çıkarılan buz gibi suda serinlemenin keyfini çıkarıyoruz. Şehirde yeterli havuz yok. Batman çayında da boğulma vakaları yaşanıyor diye en iyisi küçük havuzlarda serinlemek. İftar öncesi böyle serinliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI