Arif ARSLAN/BATMAN, () - BATMAN'ın BDP'li Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Batman bölgesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) çıkardığı petroldan belediye olarak pay almak istediklerini söyledi. Özdemir, "Petrolün cefasını Batmanlılar, sefasını ise hükümetin belirlediği 5 il çekiyor. Çıkardığımız petrolden faydalanamıyoruz. Dün itibariyle Batman Belediyesi olarak TPAO'ya dilekçe vererek pay konusunda talepte bulunduk"dedi.
Batman'da, Petrol-İş sendikasının TPAO'ya ait Kristal Parkta düzenlediği toplantıya katılan Batman Belediye Başkanı BDP'li Sabri Özdemir, Batman Belediyesi olarak TPAO'dan bölgede ürettiği petrolden resmen pay istediklerini söyledi. TPAO'ya resmi dilekçe vererek pay istediklerini belirten Özdemir, şöyle dedi:
"Petrolün cefasını Batmanlılar, sefasını ise hükümetin belirlediği 5 il çekiyor. Çıkardığımız petrolden faydalanamıyoruz. Dün itibariyle Batman Belediyesi olarak TPAO'ya dilekçe vererek pay konusunda talepte bulunduk. Daha önce TPAO'da işçi sayısı 6-7 bin iken şimdiki sayı bin 500'e düşmüştür. Gittikçe kurum daha küçülüyor ve bunu da elimizden almaya çalışıyorlar. Buradan evine ekmek, aş götüren insanlarımızın ekmeğine göz koymuşlar. Buradan çıkan petrolden halk olarak pay istiyoruz. Bu da çok doğal ve normal bir şeydir. Neden Batman'dan çıkan petrolden batı illeri yaralanacak tüm Türkiye yaralanacak ama bölgedeki şehirler bundan yararlanmayacak. Batman Belediyesi, Batman halkı adına TPAO'dan talepte bulunmuştur. Bunun sonuçlarını da bekliyoruz. Türkiye'deki gelir dağılımına baktığımızda belediyeler arasında adaletsizlik ortadadır. Bu paydan belli iller ve şahıslar faydalanıyor. Aslında büyük bir skandaldır. Hükümetin de büyük bir ayıbıdır."
Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasıyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Özdemir, "Soma'da yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Aslında dün gece yaşanan olay Türkiye'nin de durumunu ortaya koymaktadır. Bir Enerji Bakanı olay yerine gidiyor ve orada ilk işimiz enkaz altında kalanların kurtarmak olduğunu söylüyor. Yani kendilerine bir dönüp bakmıyorlar. Acaba neden kaynaklandı, neden böyle oldu. Dünyanın herhangi bir demokratik ülkesinde böyle sonuçları ağır olan olaylar karşısında sorumlu bakan insanların içine bile çıkamaz. Enerji Bakanı istifa etmelidir"dedi.

AA(GG/AK) (FOTOĞRAFLI)