BALIKESİRLİ Basketbol Hakemi Serhat Sanu (26), kız arkadaşı Özge Karaçam'a (26) Balıkesir BEST Basketbol Kulübü ile Darrüşşafaka karşılaşması'nın devre arasında açtırdığı pankartla evlenme teklif etti. Hiç beklemediği teklif karşısında şaşıran Özge Karaçam, bir süre sonra 'Evet' diye haykırarak teklifi kabul etti.
Balıkesir Özel İdaresi'nde İnşaat Mühendisi olarak görev yapan, Türkiye Baskebol Federasyonu Balıkesir İl Temsilciliği'ne bağlı basketbol hakemi Serhat Sanu, Kütahya Ali Güral Lisesi'nde öğrenciyken gönül verdiği sınıf arkadaşı Özge Karaçam ile mezun olduktan sonra da ilişkisini koparmadı. Serhat Sanu, üniversite sınavında Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'ni, Özge Karaçam ise Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakütesini kazandı. Gençler fırsat bulduklarında bir araya gelirken, öğrenim hayatlarını başarıyla bitirdi. Sanu, inşaat mühendisi, Karaçam da mimar olarak mezun oldu. Mezuniyet sonrası bir araya geldiklerinde Serhat Sanu, Özge Karaçam'a, "Sana öyle bir evlenme teklifi yapacağım ki inanamayacaksın" dedi. Aradan 2 ay geçti, Serhat Sanu Kütahya'da özel bir şirkette mimar olarak çalışan Özge Karaçam'ı, Balıkesir BEST Kulübü ile Darüşşafaka arasında oynanan Basketbol maçına davet etti.
Hiç bir şeyden habersiz Balıkesir'e gelen Özge Karaçam karşılaşmayı Serhat Sanu ile birlikte izledi. Yaklaşık bin kişinin izlediği maçın ilk periyodu bittiğinde, devre arasından yararlanan Serhat Sanu'nun basketbol hakemi 2 arkadaşı sporcu giriş kapısından sahaya girip, 'Ne bir şarkı, ne bir söz, ne de bir gösteriş. Olayın özü iki kelimelik bir söyleyiş. Seni Seviyorum Özge; Benimle evlenirmisin' yazılı pankart açtı. Bunun üzerine Serhat, Özge'ye 'İşte sana evlilik teklifim' dedi. Özge karaçam önce şaşırdı daha sonra kendisini toplayıp, 'evet' diye haykırdı.
NİŞAN ARALIK SONUNDA
Yüzlerce kişinin izlediği ilginç evlilik teklifi sonrası, salon dışına çıkan genç çiftten Serhat Sanu, nişanın aralık ayı sonuda yapılacağını belirterek, "Özge'yi Balıkesir'e çağırdım. Hiç bir şeyden haberi yoktu. Sağolsunlar, bütün arkadaşlarım, BEST yönetimi, salon amiri herkes yardımcı oldu böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Herkese teşekkür ediyorum. ben aynı zamanda basketbol hakemiyim. Arkadaşlarım kırmadı ve bu olayı basketbola bağladım" dedi.
Özge Karaçam ise, "Çok şaşırdım, çok mutluyum. Heyecandan hala iki lafı bir araya getiremiyorum. Evlilik teklifim çok farklı olacak diyordu gerçekten farklı oldu" diye konuştu.