Fatih YILMAZ/TOKAT, () - TOKAT'ta Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun 600 Evler Mahallesi'ndeki incelemelerine eşlik ettiği sırada kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren mahalle muhtarı 64 yaşındaki Faris Göçmen, son yolculuğuna uğurlandı.
Tokat'ta dört dönemdir 600 Evler Mahallesi muhtarı olan evli ve 3 çocuk babası Faris Göçmen, dün sabah saatlerinde Belediye Başkanı Ak Parti'li Eyüp Eroğlu'nun mahalledeki incelemelerine katıldı. Burada yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Eroğlu'na mahalle ile ilgili bilgiler veren muhtar Göçmen, bir anda yere yığıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği belirlenen Göçmen, tüm müdahalerere rağmen kurtarılamadı. Muhtar Göçmen'in cenazesi bugün yakınları tarafından hastane morgundan alınarak görev yaptığı 600 Evler Mahallesindeki camiye getirildi. Burada öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına Vali Cevdet Can, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile birlikte yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Göçmen, Erenler Mezarlığı'nda toprağa verildi.
"BAŞKANIM DİYEREK KOLUMA SARILDI"
Cenaze namazı sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, mahalle gezisi için muhtar Faris Göçmen ile bir araya geldiklerini belirterek, "600 Evler Mahallemizde nerede ne eksik var, nerede ne istiyor diye muhtarımızla sabah buluşmuştuk. Beraberce gezdik. Saat 09.00 gibi 'Başkanım' dedi koluma sarıldı. Ben herhalde tansiyonu düştü sandım bir anda yere oturdu ve gözlerinin kaydığını gördüm. Yavaş yavaş nefes alamadığını görünce kalp krizi geçirdiğini biz de hissettik. O arada çenesi kapandı, nefes almamaya başladı. Arkadaşlar müdahale etti hızlı bir şekilde nefes almasını sağladık bir taraftan acil 112'yi aradık. 5-6 dakika içinde olaylar gerçekleşti. Ambulansla hastaneye götürdüğümüzde kalp krizi geçirdiğini ve yapılan anjiyoda üç tane damarının tıkanık olduğunu gördük ve rahmetli oldu. Tabi olay sırasında biz de birebir yanında olduğumuz için olay bizi oldukça üzdü'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI