ERZURUM Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, heyelandan dolayı pistleri yıkılan kayakla atlama kulelerinin de arasında bulunduğu Palandöken'deki kış sporları merkezindeki tüm eksikliklerin 21 Aralık'a kadar tamamlanacağını açıkladı.
Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, merkez Yakutiye ilçesindeki Tebrizkapı Çarşısı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kentin sorunlarını, yaptıkları ve yapacakları projelerden söz eden Başkan Mehmet Sekmen 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 94 milyon liraya yaptırılan ve 15 Temmuz'da göçen Türkiye'nin ilk, tek kayakla atlama kuleleriyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü anımsatarak şunları söyledi:
"Bugün 'Atlama kuleleri niye böyle oldu?' diye soruyoruz. O gün eğer kazıklar çakılmış olsaydı bu sıkıntı bugün yaşanmayacaktı. Burası bir deprem şehri. Elimizden gelen bütün tedbirleri alacağız. Keşke atlama kulelerinde böyle yıkılma olmasaydı. Çünkü artık öyle bir şey ki anında dünya izliyor sizi. Halbuki bir gün evvelinden Maliye Bakanımıza Özelleştirme İdaresi'nden 20 milyon lira para aktarıldı, dağdaki 'eksiklikler tamamlansın' diye. Yukarıda gölet su tutmuyor. Teleferiklerimiz düzgün çalışmıyor. Konaklı merkezi atıl duruyor. Gayretimiz Erzurum'u daha haraketli duruma getirmek. Atlama kulelerini de yetiştireceğiz inşallah. Gençlik ve Spor Bakanımız buraya gelince konuştuk. Mahkeme süreci var şu anda. Bilirkişi, raporu verecek ve oradaki eksiklikler en kısa sürede giderilecek. Bakın eğer tedbir almamış olsaydık bu kayak merkezimizde de bazı sıkıntılar yaşayabilirdik. Orada Özelleştirme İradesiyle yakın bir çalışma ortamı oluşturduk. Bu işi bilen firmalar tarafından gerekli araştırmalar yapıldı. 'Şurası eğer böyle kullanılmaya devam etseydi ölümcül hadise olabilirdi' diyenler oldu. Yapılmış ama bunlar her yıl bebek gibi bakım isteyen şeyler. Ağacı dikiyorsunuz ama sulamazsanız, gübre vermezseniz ağaç orada kalır. Bunun için arkadaşlar 21 Aralık'a buradaki eksiklikler giderilecek ve kayak merkezimiz daha modern bir hale getirilecek."
SERTİFİKALI ÇOBANA 5 BİN LİRA DESTEK
Hayvancılıkla ilgili olarak Doğu Anadolu Bölgesine yeni teşviklerin uygulandığına dikkati çeken Başkan Mehmet Sekmen, kurslara katılmış eğitim sertifikası almış çoban istihdam eden her çifçiye 5 bin lira destek sağlanacağını bildirdi. Hayvan yetiştiricilerinin çobanlık kursuna girebileceğini de vurgulayan Başkan Sekmen, "Hayvanların 'çobanı benim' diyen de katılabilir. Devlet her yıl sertifikalı çoban çalıştırana 5 bin lira destek sağlayacak" dedi.

FOTOĞRAFLI