Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçe Belediye Başkanı Demokrat Partili (DP) Behçet Saatcı, Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesi sonrası, geçen 9 Mart'ta Fethiye'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) tabelasının indirildiği olayları hatırlatarak, "Güneydoğu'da her mitingde ağzından Fethiye'yi düşürmeyenler, bayrağımızın indirilmesine ne diyecekler?" diye sordu.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı bahçesindeki Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi. Fethiye'de HDP İlçe binasına yönelik saldırı ve parti tabelasının indirilmesinin ardından yapılan eleştirileri hatırlatan Saatcı, "Siyasetle işim yok. Hasbelkader bir olayda bir parti tabelasının zaruretle indirilmesi sonrası Güneydoğu'daki her mitingde Fethiye'yi ağzından düşürmeyenler, Türkiye'nin sembolü olan ve askeri komutanlığın içerisinde bulunan, rengini şehit kanından almış bayrağımızın indirilmesine acaba ne diyecekler, çok merak ediyorum" dedi.
'VATANDAŞ OLARAK AÇIKLAMA BEKLİYORUZ'
Açıklamasında DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın sözlerine de yer veren Başkan Saatcı, "Geçtiğimiz hafta Gültekin Bey ilçemize geldi. Gazeteciler, 'Güneydoğu'dan şehit cenazeleri gelmiyor? Bu konuda neler düşünüyorsunuz?' diye sordu. Sayın Uysal da 'Kırım'dan da şehit cenazesi gelmiyor. Balkanlardan da gelmiyor. Irak'tan da gelmiyor. İran'dan da gelmiyor. Suriye'den de gelmiyor. Terk edilen yerden şehit cenazesi gelmez' dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin düştüğü durumu bundan daha güzel izah edecek ne bir cümle ne de başka bir anlatım tarzı vardır. Biz açıklama bekliyoruz. Bırakın belediye başkanlığını, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak açıklama bekliyoruz. 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı teslim olduysa yorum yapmıyorum. Onun dışında bir açıklama bekliyoruz" diye konuştu.
HDP TABELASI
Fethiye'de 9 Mart'ta HDP ilçe binasının açılışını protesto eden bir grup binayı taşlayarak, parti tabelasının indirilmesini istemiş, çıkan olayları yatıştırmak amacıyla HDP tabelası Fethiye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından sökülmüştü.

ET(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)