KAYSERİ'nin Talas İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası 5'inci Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, iki çocuğuyla birlikte ilk kez tandem (çift kişilik paraşüt) uçuşu yaptı.
Hafta sonu başlayan Uluslararası 5'inci Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda renkli görüntüler ortayaçıktı. 30 Mart'ta göreve gelen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Ali Dağı'nın zirvesine eşi ve çocuklarıyla birlikte gelerek sporcuların gökyüzünü rengarenk süsleyen yarışlarını izledi. Ardından oğulları 14 yaşındaki Mehmet Furkan ve 12 yaşındaki Abdullah Ömer ile birlikte uçuş elbiselerini giydi.
Hazırlıklarını tamamlayan Başkan Palancıoğlu ve çocukları ayrı ayrı eğitmenler tarafından gökyüzüne havalandı. Uçmadan önce değerlendirmelerde bulunan Başkan Palancıoğlu, "Aşırı bir heyecanlı değilim. Uçan sporcuları görünce bize de bir cesaret geldi. Bu deneyimi yaşayalım, uçalım dedik. Havalanmışken de Talas'ın imarını da yakından görmüş olacağız" dedi. Başkan Palancıoğlu, gökyüzünde uçarken bu duyguyu yaşamayı herkese tavsiye etti. Sporcuların yanı sıra uçma heyecanını yaşamak isteyenlere imkan sunan şampiyona 22 Ağustos 2014 Cuma günü yapılacak törenle sona erecek.

FOTOĞRAFLI