KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, davet üzerine gittiği taksi durağında sürücülerle menemen yapıp yedi. Başkan Özhaseki, menemenin yapılışı sırasında da içindeki yumurtanın çırpılması ve domatese yavaş yavaş karıştırılması konusunda tavsiyede bulundu.
Başkan Özhaseki hafta sonunda Mustafa Kemalpaşa Bulvarı’nda bulunan Nato Taksici esnafının öğle yemeği davetini geri çevirmedi. Esnafla birlikte yumurta kırıp menemen yapan Başkan Özhaseki, taksicilere menemeni nasıl pişirecekleriyle ilgili önerilerde bulundu. Esnafla taksi duraklarının yenilenmesiyle ilgili sohbet eden Başkan Özhaseki “Durakları belediyeye yük getirmeden modern hale getirdik. Şehir merkezindeki duraklar yap-işlet modeli ile yenilendi. Yeni duraklar için görüşmeler sürüyor" dedi. Kayseri’nin mayasında esnaflık kültürü olduğunu belirten Başkan Özhaseki, ‘’Ticaret adamı nizahı sevmez’’ dedi ve ticaret şehri Kayseri'nin kendi içinde bir huzuru olduğunu söyledi. Özhaseki bu huzurun bozulmaması gerektiğini vurguladı.
Daha sonra taksi durağında sofra kuruldu, yapılan menemen getirildi ve Başkan Özhaseki ile birlikte yenildi. Öğrenciliği döneminden dolayı kolay yapılan yemekleri iyi bildiğini söyleyen Başkan Özhaseki, "Yumurtadan 10 çeşit yemek yapardık" dedi