KONYA'da Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gölüyle meşhur ilçenin tarihi ve doğal güzellikleriyle tam bir turizm kenti olması gerektiğini, bu potansiyelinin öne çıkarılması için de önemli çalışmalara imza atacaklarını söyledi.
Beyşehir’in bünyesinde bu kadar değer taşımasına rağmen turizmden istenilen düzeyde faydalanamadığını ifade eden Murat Özaltun, şunları söyledi:''
Beyşehir; Bizans, Hitit, Romalılar, Eşrefoğlu Beyliği ve Anadolu Selçuklu Devleti’nden miras önemli tarihi yapıtlara sahip. Bunun yanında Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü bizim bünyemizde. Kısaca ifade etmek gerekirse Beyşehir’in turizm potansiyeli oldukça fazla. Biz enerjimizi bu potansiyelin artırılması yönünde kullanarak ilçemizin, Konyamızın ve ülkemizin hem tanıtımına, hem de ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir Belediyemizle de bu konuda ortak çalışmalar yürüteceğiz. 5 yıllık stratejik planımız içerisinde de bu konu önemli bir yer ediniyor. İnşallah hedeflediğimiz ölçüde istediklerimizi gerçekleştirebiliriz.''
UNESCO DÜNYA MİRASI GEÇİCİ LİSTESİNDE İKİ ESERİMİZ MEVCUT
Beyşehir’in UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesine aday olan iki eseri bulunduğunu da belirten Murat Özaltun, ''Eşrefoğlu Camii bilindiği üzere UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesine alınmıştı. Bizim göreve geldiğimiz nisan ayında Eflatunpınar Pınarı da bu listeye dahil edildi. İki önemli eserimizin kalıcı listeye girmesi için de çalışmalar yürütüyoruz. Bu gelişmelerde Beyşehir’in turizm açısından geleceği için son derece önemli” diye konuştu.
YURT DIŞINDAN TURİST ÇEKECEĞİZ
Beyşehir’e yurt dışından gelen turist sayısının istenilen ölçüde olmadığını belirten Başkan Özaltun,''Biz istiyoruz ki, Beyşehir’e gelen turist en az bir gece Beyşehir’de konaklasın. Beyşehir’deki tüm tarihi yerleri ve doğal güzellikleri iyi tanıtabildiğimiz zamanda inanıyorum ki bunu başaracağız. Bu konu ile ilgili de yürüttüğümüz bir takım çalışmalar var. Bu çalışmalar tamamlandığında da göreceksiniz Beyşehir dünya da daha tanınabilir bir yer haline gelecek'' dedi.

FOTOĞRAFLI