MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde tatil yaparken böcek ısırması sonucu hastanelik olan ünlü modacı Cemil İpekçi'nin çevre temizliğinin yeterli olmadığına yönelik yaptığı eleştirilere Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'dan yanıt geldi. Kocadon, "Canı yandığı için öyle demiştir. Ama yine de açıklamasını dikkate alarak değerlendireceğiz" dedi.
Geçen pazartesi günü böcek ısırması nedeniyle Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi gören ve taburcu edilen Cemil İpekçi'nin kontrole geldiği sırada yaptığı açıklamaya, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanıt verdi. Bodrum sokaklarının ve sahillerinin gerektiği kadar temiz olmadığını söyleyen İpekçi'nin tepkisine karşı Başkan Kocadon, "Cemil Bey bizim saygı duyduğumuz bir büyüğümüz. Bodrum'a geliş tarihi benim doğum tarihime yakındır. O gün bu olay nedeniyle hastanelik olmuştur. Ben canı yandığı için böyle söylediğine inanıyorum. Ama yine de açıklamasını dikkate alarak değerlendireceğiz. Cemil Bey'in Bodrum'a katkıları büyüktür" dedi.
Ayrıca, denize çamaşırla girenlerin oluşturduğu görüntüye karşı "Ben de çıplak gireyim" diyerek tepkisini dile getiren Cemil İpekçi'ye Kocadon da destek vererek, bu görüntülerin Bodrum'a yakışmadığını dile getirdi. Kocadon açıklamaya esprili bir dille yanıt vererek, "Cemil İpekçi de vatandaşların denize donla denize girmesine tepki verdi. Ona biz de yıllardan beri karşıyız. Benim soyadım her ne kadar Kocadon da olsa biz de karşıyız, Bodrum'a yakışmayan görüntüdür. Zabıta arkadaşlarımız bu şekilde denize giren vatandaşlarımızı uyarıyor. Vatandaşlarımız da bu konuda çok duyarlı" dedi.

FOTOĞRAFLI