MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde hayvanlara uygulanan şiddet olayları ile ilgili bir açıklama yapan CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, vahşeti kınadı.
Hayvanların maruz kaldığı şiddet olayıyla ilgili basında çıkan haberlerin ardından üzüntüsünü dile getiren CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, durumun barınak ve geçici yöntemlerle çözülemeyeceğini vurguladı. Başkan Kocadon, günden güne artan katliama ilişkin, geçici önlemlerin yanısıra insanı sorumlulukların daha önemli olduğunu vurguladı.
Talihsiz olaylara dikkat çekerek toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçladığını kaydeden Kocadon, “Düşünme, konuşma, hissetme yeteneği olan bir varlığın bunları nasıl yapabildiğini hala anlayamıyorum. Bodrum gibi geleceğin aydınlık yüzü dediğimiz medeni kentimizde, böylesine bir ilkelliğe müsaade edemeyiz. Yapılanlar yalnızca bir işkence, bir eziyet değil; bir vahşettir. Peş peşe, kedi ve köpeklerimizin gaddarca öldürüldüğüne tanık oluyoruz. Çocuklarımızı bu vahşet içeren haberlerden, görüntülerden uzak tutmalılıyız. Doğayı, hayvanı sevmeyen, insanı da sevemez. En yakın zamanda böylesine gaddarca eylemlerde bulunan kişi ya da kişilerin cezalarını çekmesini istiyoruz. Başta hayvan haklarını korumayı amaç edinmiş tüm dernek ve oluşumlar ile kanunun yaptırım gücünü elinde tutan, bütün kurum ve kuruluşları bu yaşamsal öneme sahip zorbalığa ve vahşete karşı göreve davet ediyorum” dedi.

NK(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)