ÇANAKKALE Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ev ve işyerlerini tek tek gezip Türk bayrağı dağıttı.
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Bayramı öncesinde, 1.5 metreye 1 metre ebadındaki 1000 Türk bayrağını dağıtmak için kordon boyundaki işyerlerini ve apartmanlardaki daireleri ziyaret etti. Anafarta ailesinin evine konuk olup bayrak hediye eden Başkan Gökhan, "Cumhuriyet Bayramı çok önemli bir bayram. Bugünkü varlığımızın temelidir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü sağlayan bir olgunun, Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldönümü. Dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle hem bir hediye vermek hem de bayramı daha coşkulu ve görsel kutlamak için böyle bir kampanya yaptık. Şu anda da ev ev dolaşıyor, bayrakları veriyoruz" dedi.
Başkan Gökhan, Cumhuriyetle aynı yaşta olan ilkokul öğretmeni Melihat Başeğmez'i de evinde ziyaret etti. Başeğmezin elini öperek Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Ardından Türk bayrağı hediye etti. Başkan Gökhan, "Kendisi 18 Mart İlkokulu’nda okumuş. Daha sonra da bu okulda öğretmenliğe başlamıştı. Aynı zamanda benim de öğretmenimdi. Bizler bugünkü anlayışımızı, vatanseverliğimizi ve çalışkanlığımızı hocalarımızdan öğrendik. Çünkü onlar, Cumhuriyetin hocaları. O bakımdan ben kendisine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetin öğretmenleri çağdaş ve aydın insanlardı. Bizi de öyle yetiştirdiler" diye konuştu.
Cumhuriyetle aynı yaşta olan 90 yaşındaki Melihat Başeğmez ise "Talebemin evime gelip beni ziyaret etmesi çok mutlu etti. Hele ki bayrak hediye etmesi çok daha mutlu etti. Göklere uçtum sevincimden" ifadelerini kullandı.