ÇANAKKALE Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, kentin içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan Atikhisar Barajı’ndaki su düzeyinin her gün azaldığını, beklenen yağışların düşmemesi halinde kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceklerini söyledi. Gökhan, kent halkını suyu şimdiden tasarruflu kullanmaları konusunda uyardı.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Atikhisar Barajı’na giderek incelemelerde bulundu ve barajdaki su seviyesiyle ilgili bilgi aldı. Gökhan, 51 milyon metreküp hacme sahip barajda 25 milyon 196 bin metreküp su olduğunu bildirdi.
"SÜREKLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ LAZIM"
Kış ayı olmasına rağmen yağış düşmemesi nedeniyle su düzeyinde her geçen gün azalma olduğunu belirten Gökhan, şöyle devam etti:
"Önümüzdeki haftadan itibaren yağış bekleniyor ama sürekli ve şiddetli yağış olması gerekir. Ayrıca Kazdağları için kar çok önemli. Oradan gelecek kaynaklar buraya ulaşacak. Şu an kar olmadığı için bu da tehlikeli bir durum. Bu nedenle Çanakkaleli hemşerilerimizden şimdiden su kullanımına titizlik göstermelerini rica ediyorum. Banyo yaparken, çamaşır yıkarken, yolları ve arabalarını yıkarken aşırı su tüketiminin olmaması için dikkatli olmalıyız. Bu son derece önemli, çünkü su hayatımız."
Nisan ayına kadar barajın yıllık kullanımına yetecek seviyeye ulaşamaması durumunda sıkıntı yaşanacağını kaydeden Gökhan, tarımsal sulama ve içme suyunda kısıntıya gidilmek zorunda kalınabileceğini belirtti. Başkan Gökhan, şimdiden tüketim tercihlerine dikkat edilmesi konusunda halkı uyardı.