AYDIN’da şehiriçi ulaşıma yapılan 25 kuruşluk zammı protesto etmek için belediyeye yürüyen bir grup üniversite öğrencisi, Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu tarafından çiçek ve lokumla karşılandı. Polisin önlem almasını istemeyen Başkan Çerçioğlu, meclis salonunda görüştüğü öğrencilerin sorunlarını dinledi.
Aydın Belediye Meclisi’nin aldığı kararla bir süre önce şehiriçi ulaşıma yapılan 25 kuruşluk zam, üniversite öğrencileri tarafından tepkiyle karşılandı. Zammın ardından, ilköğretim öğrenci ücreti 1.25, üniversite öğrencisi ücreti 1.50, tam ücret ise 1.75 TL’ye yükseldi. Buna tepki gösteren yaklaşık 80 öğrenci, ADÜ Merkez Kampüsü’nden Aydın Belediyesi hizmet binasına kadar yürüdü. Zaman zaman sloganlar da atan öğrencilerin, binaya yaklaşmaşı üzerine polis geniş güvenlik önlemi aldı.
ÇİÇEK VE LOKUMLA KARŞILADI
Öğrencileri elindeki çiçek ve lokumla karşılamaya hazırlanan Başkan Çerçioğlu, polisin önlem almamasını istedi. Çerçioğlu’nun kendilerini oyalamaya çalıştığını iddia eden bazı öğrenciler, çiçekleri kabul etmedi. Başkan Çeçioğlu’nun bir grupla makamında görüşme talebini geri çeviren öğrenciler, oturak eylemlerini sürdürme kararı aldı. Bu kez de öğrencilerin tamamını belediye meclis salonuna davet eden Çerçioğlu, "Arkadaşlar, eğer bu sorunu çözeceksek sokaklarda değil, buyurun mecliste veya başka bir mekanda hep beraber oturalım, konuşalım. Ben olaya gayet demokratik yaklaşıyorum. Sizi TOMA’larla değil, çiçekle karşıladım. Sizlerle uzlaşmaya hazırım. Sizleri bir belediye başkanı olarak değil bir anne ve bir abla olarak selamlıyorum" diye konuştu.
POLİS VE ÖZEL GÜVENLİK ÇIKARTILDI
Bazı öğrenciler Başkan Çerçioğlu ile görüşmeyi kabul etti. Bunun ardından öğrencilerin talebi üzerine, polis ve özel güvenlik görevlileri meclis salonundan çıkartıldı. Öğrencileri dinleyen Çerçioğlu, konuyu belediye meclisinde tartışmaya açacağı sözünü verdi. Çay ikram edilen öğrenciler daha sonra dağıldı.