BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Amerika'nın İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter'e kılıç kalkan plaketi hediye etti.



Geçtiğimiz Eylül ayında Amerika'nın İstanbul Başkonsolosu olarak göreve başlayan Charles Hunter, Heykel'deki tarihi başkanlık binasında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Bursa'da tarihi eserlerin iyi korunduğunu söyleyen Hunter, inceleme imkanı bulduğu kentte tarihi ve kültürel mirasın aslına uygun olarak yenilenmesinin kendisini çok etkilediğini belirtti. Başkan Altepe'yi yenileme çalışmaları nedeniyle kutlayan Başkonsolos Hunter, "Bir arkadaşımla birlikte, şehir merkezinde yürüdük. Tarihi eserlerin oldukça iyi korunduğu dikkatimi çekti. Ayrıca yenileme çalışmaları da saygı gösterilerek, başarıyla yapılmış" dedi.



Bursa'nın turist olarak da İstanbul dışında ziyaret ettiği ilk şehir olduğunu vurgulayan Hunter, “Bu gelişimden de ayrı bir keyif aldım. Geçen gelişimde belediye binasının önünden geçmiştim ve içini çok merak etmiştim. Yapıyı çok farklı bulmuştum. Şimdi bu yapının içindeyim ve çok farklı bir haldeyim" diye konuştu.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Amerikalı konuğuna Bursa'da gerçekleştirilen tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Bursa'nın son yıllarda çarşılarıyla, tarihi eserleriyle, cami ve külliyeleriyle yaşayan bir tarih şehri haline büründüğünü ifade eden Başkan Altepe, “İçinde bulunduğumuz bu tarihi bina da, 1879 yılında dönemin şartlarına uygun olarak yapılmış bir başkanlık binasıdır. O günden bu yana da başkanlık binası olarak kullanılmıştır" şeklinde konuştu.



Başkan Altepe, ziyaretin ardından Amerikalı konuğuna kılıç kalkan plaketi takdim etti. IA/(FK) (fotoğraflı)