BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, iki ay önce ulaşıma açılan ve geçen hafta meydana gelen 2 trafik kazasında toplam 5 kişinin öldüğü, 38 kişinin de yaralandığı Uludağ bağlantı yoluyla ilgili eleştirilere sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Yol hakkında yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını savunan Altepe, "Acılar üzerinden doğru olmayan bilgilerle, siyasi muhalefetle toplumsal algı mühendisliğini nefretle kınıyoruz" dedi.
Kentin batısından Uludağ’a ulaşım için alternatif güzergah olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yaklaşık 1300 metre uzunluğundaki Dobruca Caddesi-İnkaya bağlantı yolu, 3 Temmuz’da düzenlenen törenle ulaşıma açıldı. Bu yolda geçen hafta meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında 5 kişi öldü, 38 kişi de yaralandı. Kazanın ardından yol geçici olarak ulaşıma kapatılırken, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun talimatıyla komisyon kurularak inceleme başlatıldı.
Yolla ilgili Bursa Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü uzmanlarından oluşan heyetin incelemesi devam ederken, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa eski Şube Başkanı ve 30 Mart'taki seçimlerde CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Necati Şahin açıklama yaparak, yolun yanlış güzergahta yapıldığını ve mühendislik hataları bulunduğunu iddia etmişti. 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan eleştirilere dün gece Twitter’daki hesabından yanıt verdi.
16 bin 800 takipçisi bulunan Altepe, Twitter’dan yaptığı açıklamada, yolun açılmasının üzerinde 2 ay geçmeden aynı yerde 2 trafik kazası meydana geldiğini ve bu kazalardanh sonra yolun ulaşıma kapatıldığını bildirdi. Bağlantı yolunda yaşanan kazada vefat eden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da şifalar dileyen Altepe, yol ile ilgili eleştirilere şu tweet’lerle yanıt verdi:
'Halkımızın önemle bilmesini istediğim konu, yol hakkında yapılan haksız yorumların gerçeği yansıtmadığıdır. Yol gerekli standartlara sahiptir. Siyasi muhalefet ve yıpratma amaçlı açıklamalar halkımızın bizim hizmetlerimize destek ve teveccühünü etkilemeyi amaçlamaktadır. Bu bağlantı yolu Uludağ bağlantı yoludur. Uludağ yolunda bu noktadan daha yüksek eğimli noktalar ve kavşaklar var. Yol işaretleri çok yoğun. Şehrin birçok ana yolu daha eğimli İpekçilik, Mollaarap, Yeni Mahalle yol eğimleri daha fazla. Bu bağlantı yolu dönüş noktaları daha geniş. Maalesef bu kazada sürücü hatası çok belirgin. Tanık ve resmi raporlar bu noktada birleşiyor. Bu üzücü kaza üzerinden toplumsal bir algı oluşturma çabasını kınıyoruz. Hizmetlerimiz ve projelerimizle Bursa ve halkımıza hizmet ediyoruz. Teknik resmi raporları kamuoyu ile paylaşıyoruz. Dobruca-inkaya bağlantı yolu şerit sayısı 2, yol platform genişliği 18 mt olup, karayolları standartlarına uygundur. Dobruca- İnkaya bağlantı yolu şerit sayısı 2, yol platform genişliği 18 mt olup, karayolları standartlarına uygundur. Amacımız suçluyu ifşa etmek değil, doğruları paylaşarak olumsuz toplumsal algı oluşturmaya kalkışanların tuzağını önlemektir. Bursa vizyon projelerimizle daha modern daha güzel kalkınan gelişen üreten önemli bir şehirdir. Biz halkımıza hizmeti sevdamız kabul ettik. Acılar üzerinden doğru olmayan bilgilerle siyasi muhalefetle toplumsal algı mühendisliğini nefretle kınıyoruz.'

FOTOĞRAFLI