'YÜZDE 100 SÜRÜCÜ HATASI VAR'
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe, Yunuseli Havaalanı'nın tanıtım toplantısında, 2 kazada 5 kişinin yaşamını yitirdiği Dobruca- İnkaya bağlantı yolu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Altepe, yolun normal yol standartlarına göre yapıldığını ileri sürerek, "Yapanlar uzman kuruluşlar. Proje hazırlandı. Rasgele değil, standartlara uygun şekilde yapıldı. Kaliteli, geniş bir yol var. Uyarı levhaları, trafik işaretleri var. Yapılan incelemeler de görüldü. Tutulan trafik raporlarında da yüzde 100 sürücü hatası olarak belirlendi" dedi.
'OVAYI GÖRÜNCE KENDİLERİNİ SALIYORLAR'
Bursa'nın dağ eteklerine kurulu bir şehir olduğunu vurgulayan ve bu meyilden daha fazla meyil olan yerlerde otobüs şoförlerin tıka basa yolcu ile devamlı inip çıktığını kaydeden Altepe şöyle devam etti:
"Araç sahipleri rasgele işe başlatılmıyor. Hepsi testten geçiriliyor. Aracını en iyi şekilde kullanan şoför olmaları gerekiyor. Düz yolda araç kullanmakla rampada araç kullanmak aynı değil. Bu uzmanlık işi. Uludağ yolu uzun bir yol, gidiş istikametinin tersine dönen yollar var. 34 kilometre inişten sonra şoförler son 1 kilometrede geniş bir yolda ovaya doğru rahatlayarak iniyorlar. Ovaya doğru kendilerini salıyorlar, saldıktan sonrada toplayamıyorlar. Geçtiğimiz gün kaza yapan araç önündeki lüks bir binek aracı sollamış ve devrilmiş. Dağ yolunda aşağıya doğru binek aracı sollayan bir araç olursa virajı alamaz. Rampada vites değiştirilmez. Çıktığın vitesle inersin. Arada vites değiştirmeye çalışırsan vites kolu elinde kalır. Burada da vitesler değişmedi ve araç devrildi. Her gün oradan binlerce araç tomruk kamyonları rahatlıkla çıkıyor."