ANTALYA 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın makam odasındaki LCD televizyondan toplantı odasındaki sandalyelere ve buzdolabına kadar haczedilen malların iadesine karar verdi.
Açıkel isimli inşaat ve peyzaj şirketinin 2009 yılından doğan alacakları nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'nden gerçekleştirdiği haciz işlemleri, mahkeme kararıyla iptal edildi. 1 milyon 800 bin TL'ye yaklaşan alacak için firmanın avukatı Temmuz ve Eylül aylarında gerçekleştirdiği iki hacizle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Genel Sekreter Mehmet Aktekin, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen, Hukuk Müşaviri İlker Gedik ve Özel Kalem Müdürü Oya Uysal'ın makam odaları da dahil olmak üzere 10 LCD televizyon, 5 buzdolabı, çok sayıda sandalye ve klimaya el koymuştu.
Antalya 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi'nde Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davada mahkeme Antalya 1'inci İcra Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirilen haciz işleminde kamu mallarının haczedilemez olduğuna karar verdi. 10 Ekim tarihli kararda, “Fiilen kamu hizmetinde kullanıldığı tespit edilen menkul hacizlerin kaldırılmasına karar verilmiştir" ifadesine yer verildi.
Firmanın, kararın tebliğinin ardından 10 gün içinde Yargıtay'da temyiz hakkı bulunuyor.