KARŞIYAKA Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği '2014 Basın Özgürlüğü Ödülü' bu yıl Soner Yalçın’a verildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 24 Temmuz’da törenle ödülü Yalçın’a vereceklerini söyledi.
Geleneksel hale gelen Basın Özgürlüğü Ödülü’nün bu yılki sahibi Soner Yalçın oldu. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel basın toplantısı yaparak sonucu açıkladı. Yazıları ve düşünceleri uğruna uzun yıllar cezaevinde kalan Soner Yalçın’ın ödüle layık görüldüğünü belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bu yıl gazeteci yazar Soner Yalçın’a ödül verilmesi kararlaştırıldı. Yazıları ve düşünceleri uğruna uzun yıllar cezaevinde kalan ve verdiği mücadele diğer gazetecilere örnek olmasını istiyoruz. Türkiye’de bugün basın ve düşünce özgürlüğü yok. 12 Eylül Cuntasını eleştirenler, bugün yaşananlar 12 Eylül Cuntasından daha ağır bir süreç yaşıyor. 24 Temmuz günü büyük bir tören ile bu ödülü Soner Yalçın’a vereceğiz. İzmir’de böyle bir ödülün verilmesi anlamlı. İzmir her zaman demokrasinin öncüsü olup Türkiye’nin umudu olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini daha da ileri taşımak için tüm çabayı göstereceğiz" dedi.
9 kişiden oluşan Jüri üyesinin seçtiği Soner Yalçın’ın ödülü fazlasıyla hakettiğini belirten İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, "Birincisi Nedim Şener’e verilen ödül ikinci yıl ise işinden edilen ve son dönemde işsiz kalan gazeteciler adına Ayşenur Arslan bu ödüle layık görüldü. Bu yıl da jüri toplanıp ödülü Soner Yalçın’a verilmesini uygun gördü. Gazeteci yazan Soner Yalçın Türkiye’nin aydınlanması için büyük çalışmalar yaptı. Yattığı cezaevinden çıktıktan sonrada yazan insan konuşan insan oldu. Bir çok panel ve konferansta yer alıyor. Basın özgürlüğü ödülünü bu yıl Soner Yalçın’a takdim ettiğimiz için çok mutluyuz" diye konuştu. 

EA(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)