Basın Konseyi, 'Basın Konseyi'nden TMSF'ye uyarı' başlığıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu), basın özgürlüğüne karşı tavrından ve medyayı yeniden dizayn etme çabalarından hemen vazgeçmelidir..
Mali yapıları bozulduğu bahanesiyle gazete, televizyon ve yayın portallarına el koyup, editoryal kadrolarını değiştiren ya da ihalesiz siyasi iktidara yakın işadamlarına satan TMSF, özgür basın için büyük tehdit oluşturmaktadır.
TMSF'nin el koyduğu yayın kuruluşlarında pek çok gazeteci işten çıkartılmış, gazetelerin yayın çizgileri iktidar yanlısı bir anlayışa getirilmiştir. TMSF'nin işi medya patronluğu yapmak değil, mali açıdan zor durumda olan kuruluşların parasal sorunlarını çözmektir. TMSF'nin ve denetimindeki Digitürk'ün, kanallar arasında ayırımcılık yapmaya hakkı yoktur. Daha önce anlaşmaya varılan ve 60. Kanal tahsis edilen Kanal Sokak'ın, mali ve bürokratik koşulları kabul etmesine rağmen siyasi nedenlerle engellenmesi eşitlik ilkesine aykırı bir durumdur.
Basın Konseyi olarak TMSF'yi; kontrolüne geçen basın kuruluşlarında medya patronu gibi davranmaktan, Digitürk platformunda yer alabilmek için uzun zamandır bekletilen medya kuruluşlarını yok sayan tavrından vazgeçmeye çağırıyoruz."