İSTANBUL, () BASIN Konseyi, twitter'ın kapatılmasıyla ilgili olarak, sorumluların cezalandırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Basın Konseyi'nden yapılan açıklamada, "Ülke genelinde mahkeme kararı bulunmamasına rağmen twitter'a tümüyle yasak getiren TİB suç işlemiştir" denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basın Konseyi, Sorumluların cezalandırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. Gerçeklerden korkanlar yasaklara sığınırlar, özgürlükler kendilerine güvenenler içindir... Demokrasilerde standartların özgürlüklerle belirlendiği bir çağda, Dünya'nın sancılı iklimindeki yasaklamalar Türkiye adına utanç verici, Türk insanını adına aşağılayıcı bir durum olarak görüyor ve kınıyoruz. Sosyal Medya çağdaş insanın gözü,kulağı, dili olmuştur.
Basın Konseyi olarak, özgürlükler ve çağdaş Türkiye adına bir çağrıda bulunuyoruz:
Haberleşme özgürlüğümüze, hangi gazeteyi okuyacağımıza, hangi televizyonu izleyeceğimize hiç bir şekilde ve koşulda karışılmasını istemiyoruz... Yasal hakları olmadan twitter'ı tümüyle kapatanlar suç işlemişlerdir. Basın Konseyi olarak, Sosyal Medyaya getirilen bu yasağın kaldırılması için TİB'e başvuru yapılmıştır."