İSTANBUL,() BASIN Konseyi son günlerde medyaya yansıyan telefon görüşmeleri ile ilgili bir açıklama yayınladı. Basın Konseyi'nden yapılan açıklamada şunlara yerverildi;

"Basına yönelik baskılarda haberlere telefonla doğrudan müdahalenin ardından, yargıya da bizzat Başbakan tarafından telefonla müdahale edilmesi, adalet sistemimizin vardığı nokta açısından çok vahim ve tehlikeli bir gelişmedir.
Adalet Bakanına bir medya patronuyla ilgili yargı süreci hakkında talimatlar verebilen ve bu müdahaleyi doğal görüşme olarak kabul eden bir zihniyetle adaletin sağlanamayacağı artık tartışılmaz bir gerçektir.
Adil yargılanma hakkı hukukun en temel ilkelerinin başında gelmektedir. Yargının siyasi güç tarafından vesayet altına alınmasıyla demokrasiden de söz etmek mümkün olamayacaktır. Yargı reformu adı altında yargıyı siyasi iktidara bağlamak hukuk devletinin ortadan kaldırılması anlamına gelecektir ki bunu daha vahim ve daha büyük tehlikelerin işareti olarak görmekteyiz.
Basın Konseyi olarak, yasama, yürütme ve yargı arasındaki güçler ayrılığı ilkesinin biran önce yerli yerine oturtulmasıyla birlikte, bağımsız basını demokrasimizin için mutlak zorunluluk olarak gördüğümüzü bir kez daha açıklarken, demokrasiden yana tüm kişi ve kuruluşları haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz"
HE