İSTANBUL, () Basın Konseyi Bolu'da iki gazeteninin kapatılması ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. "Haberimize Dokunmayın" başlığı ile yayınlanan açıklamada şunlara yer verildi:
"Basın Konseyi olarak, iki gazete için Bolu Belediye'since verilen kapatma kararını, baskı ve keyfi bir uygulama olarak değerlendiriyoruz. Ülke çapında basına dönük siyasal baskıları bir kez daha kınıyoruz.
Belediye zabıtasının raporuyla gazete kapatmayı, gerekçesi ne olursa olsun anlamak mümkün değildir. Özellikle de hakkındaki haberlerden rahatsız olan Belediye Başkanı tarafından böyle bir karar verilmesi, halkın öğrenme hakkına yönelik açık bir müdahaledir.
Başbakan, bakan ve danışmanların tacize varan telefon müdahalelerinden sonra, belediyelerin de basına yönelik sindirme çabaları, basın ve fikir özgürlüğü adına endişe verici bir gelişmedir.
Basın Konseyi olarak, siyasetçileri basına müdahale ve cezalandırma çabalarından vazgeçmeye çağırıyor, kapatma dahil tüm baskılara rağmen özgür basın için mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz."
(BB)