BASIN KONSEYİ'NCE yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz pazar günü, İstanbul'daki Adile Sultan Sarayı'nda, bir kısım medyanın yöneticilerini özel olarak toplayan ve onlarla 'çok gizli' toplantı yapan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın bu tavrını, demokratik bir ülke basınının kabul etmesi olanaksızdır" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

" Daha önce çeşitli defalar, az sayıda basının temsilcilerinin, bu tür Başbakan toplantılarına çağrılmadıklarına tanık olmuştuk. Ancak, yerel seçimler sonrasında evinde dinlenen Başbakan’ın bu kez pazar günü, gizli şekilde iktidara yakın duran gazetecilerle 'çok gizli' ' toplantı yapmasını ve söz konusu toplantıya katılan gazete yöneticilerinin de içeride neler konuşulduğuna dair hiçbir bilgi vermemeleri, özgür basın anlayışıyla bağdaşamaz. Halkın, öğrenme hakkının da kısıtlandığı bu tür davranışların, demokratik ülkelerde basın ve ifade özgürlüğü adına kabul edilemeyeceği tartışılmaz bir gerçektir.

 Başbakan tarafından özel olarak, resmi programında olmamasına rağmen; Sabah, Atv, A Haber, Yeni Şafak, Star, Türkiye, Akşam, Yeni Akit, Tgrt Haber TV ve TV 24'ün yönetici ve genel yayın yönetmenleriyle basına kapalı gerçekleştirildiği , 'çok gizli' ' toplantı hakkında ivedi şekilde basının ve kamuoyunun bilgilendirilmesini istiyoruz.

Demokratik bir ülkede, Başbakan ile gazete temsilcilerinin böylesi bir toplantıda, hangi konuları konuştuklarının paylaşılmasının, şeffaflık adına da bir zorunluluk olduğunu hatırlatıyoruz. Basında bir süredir derin şekilde yaşanan ayrımcı tutuma da, normalleşme adına artık son verilmesi gerektiğini söylüyoruz. "