İSTANBUL,() BASIN Konseyi, AK Parti'nin, Ankara'da Cumhurbaşkanı adayını açıkladığı toplantıda bazı basın kuruluşlarını salona almamasını kınadı. Yapılan açıklamada şunlara değinildi:
"AKP’nin Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı ATO Kongre Salonu’na, iktidar yanlısı olmayan gazetecilerin alınmamasını kınıyoruz. 4 bin kişinin davet edildiği toplantı salonuna Sözcü, Aydınlık, Yurt, Birgün, Evrensel gibi gazetelerin yanı sıra Halk Tv, Hayat Tv ve Ulusal Kanal’ın muhabirleri akredite edilmedi. Toplumsal barışa ve demokrasiye daha fazla ihtiyacımız olduğu bu günlerde, iktidar yanlısı olmayan gazetecilere yönelik, akreditasyon uygulamasını utanç verici buluyoruz. Cumhurbaşkanlığı siyaset üstü bir makamdır. Bu makama talip olanların, öncelikle her kesimi kucaklamaları ve herkese aynı mesafede olmaları şarttır. Oysa yaşanan bu durum, gelecek için bize ayrımcılığın devam edeceğine ilişkin ipuçları vermektedir. Adayların birleştirici ve bütünleştirici tavırlarla, hareket etmeleri beklenmektedir. Basına karşı bu ayrımcı tutumu şiddetle reddediyoruz.
Adayların bugüne kadar ki alışkanlıklarından kurtulmalarını da bekliyoruz.
Basın Konseyi olarak, basında ayrımcılığa karşı olduğumuzu bir kez daha tekrarlarken, anti demokratik uygulamalara son verilmesini talep ediyoruz."