MERSİN'de Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169'uncu yıl dönümü nedeniyle yapılması planlanan, ancak iş yoğunluğu nedeniyle ertelenen gazeteciler ile emniyet mensupları Dostluk Maçı yapıldı. Kıyasıya geçen mücadele 4-4'lük skorla sona erdi.
Normal şartlar altında Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda yapılması programlanan müsabaka, hava şartları nedeniyle emniyet halı sahasında yapıldı. Maç öncesinde Basınspor kaptanı Ali Ekber Şen, Mersin Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar'a çiçek takdim etti. Müdür Bahar’da Şen’e çiçek vererek başarı diledi. Zaman zaman toplumsal olaylarda karşı karşıya gelen gazeteciler ve polisler, karşılaşma öncesi sohbet etme imkanı bularak sıcak diyaloglar kurdu. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı karşılaşmada, basın ve emniyet mensupları galibiyet için ter döktü.
Fair Play havasında geçen ve çok sayıda Çevik Kuvvet polisinin de izlediği maç, renkli görüntülere sahne oldu. Dostluk maçının sonunda Emniyetspor tarafından maça katılanlara baklava ikram edildi. Maçın ardından Basınspor ve Emniyetspor, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sıcak ilişkilerin kurulduğu dostluk maçı 4-4 berabere sonuçlandı.

AŞ(AP/SS) (FOTOĞRAFLI)