BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam kampında, okullarda yaşanan yurt sıkıntısına dikkat çekip, "Denizli’de şahit olduk, kız öğrencilerle erkek öğrenciler aynı evde kalıyor, bu muhafazakar yapımıza ters" açıklaması Pamukkale Üniversitesi’nde eğitim gören çok sayıdaki öğrencinin tepkisini çekti. Öğrenciler, Başbakan Erdoğan’ın açıklamasının özel hayata müdahale olduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan’ın sözlerini doğru bulduklarını dile getirenler de oldu.
Pamukkale Üniversitesi’nde 42 binin üzerinde öğrenci eğitim görürken, kentteki Kredi Yurtlar Kurumu 5 bin öğrenci kapasiteli. Öğrencilerin çoğu ev, apart, özel yurtlarla bazı cemaatlere ait ev ve yurtlarda kalıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampında yaptığı bir açıklamada, öğrencilerin barınma sorunlarına dikkat çekti, Denizli’de kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kaldığını, bu durumun muhafazakar yapılarına ters olduğunu dile getirip, sorunun takibi için Denizli Valisi’ne talimat verdiğini açıkladı. Pamukkale Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler ise, Başbakan Erdoğan’ın açıklamasına tepki gösterdi. Erdoğan’ın açıklamalarında özel hayata müdahale olduğunu belirtti.
'NE YAPACAĞIMIZA BİZ KARAR VERİRİZ'
Üniversite öğrencisi Elif Bilir, "Öğrenci ortamında kız ile erkeğin birlikte kalması sorun oluşturmaz. Başbakan’ın kızı kalmasın erkeklerle, biz kalıyoruz. Başbakan’a katılmıyoruz. Ayrıca, barınma sorunu Denizli’de abartıdığı gibi değil. Kız erkek ayrımının yapılması doğru değil" dedi.
Bir diğer üniversiteli Buse Özerdem ise, "Başbakan’a katılmıyorum. Sonuçta herkesin kaldığı bir yer var. Kız ile erkek öğrenciler birlikte zaman geçirmek için aynı evde kalabiliyor. Hepimiz yetişkin bireyleriz. Ne yapacağımıza biz karar veririz" diye konuştu.
Öğrencilerden Pembe Naldöken, “20 yaşındayız, kiminle kalacağımıza biz karar verebiliriz. Bize ailelerimiz güveniyorsa, Başbakan da güvenmesini bilmeli. Barınma sorunu yok. Öğrencilere yer veriliyor. Özel kuruluşlar var muhafazakar, özel yurtlar, apartlar, evler var. Başbakan’ın bu açıklamasında özel hayata müdahale var" diyerek tepki gösterdi.
BAŞBAKAN’A KATILANLAR DA OLDU
Üniversiteli Rıdvan Dinlemez ise, Başbakan Erdoğan’ın açıklamasına katıldığını dile getirdi. Dinlemez, "Başbakan doğru düşünüyor. Ahlaki yönden kız ile erkek öğrencinin aynı evde kalması kötü bir şey. Başbakan’ın sorunu dillendirmesini destekliyorum" ifadelerini kullandı. Diğer bir öğrenci Serkan Öner de, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarına katıldığını, yurt sorunu nedeniyle aynı evde kızla erkek öğrencilerin kalmasını istemediğini belirtip, barınma sorununun çözülmesi gerektiğini kaydetti. Serkan Öner, "Ev ve apart kiraları çok yüksek. Sorun giderilmelidir. Birlikte aynı evde yaşayan arkadaşlarımız var" dedi.