Süleyman EKİN/ANTALYA, () - AKDENİZ Dayanışma Platformu (ADAP) Başkanı Alparslan Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Gazze'deki kardeşlerimiz için tekrar Mavi Marmara gemisinin yola çıkmasını istiyoruz" dedi.
İnsani Yardım Vakfı ve sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile ADAP Platformu'nun düzenlediği protesto etkinliği, Antalya'da Muratpaşa Camii'nde kılınan cuma namazının ardından yapıldı. Namaz sonrasında Doğu Türkistan, Gazze, Mısır ve Suriye'de şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Grup üyeleri daha sonra ellerinde bayraklarla slogan atarak kapalı yoldan yürüyüp havuz başında basın açıklaması yaptı.
BAŞBAKAN'A ÇAĞRI
Açıklamayı yapan ADAP Başkanı Alparslan Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Başbakan'ın özellikle İsrail'e karşı yaptığı 'One Minute' çıkışına övgü yağdıran Alparslan Aslan, konuşmasında şunları söyledi:
"Sayın Başbakan, Gazze'deki kardeşlerimiz için tekrar Mavi Marmara gemisinin yola çıkmasını istiyoruz. Bu kez birkaç gemiyle değil, sizin desteğinizle uluslararası bir organizasyonla onlarca gemi ile bölgeye ulaşmak istiyoruz. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırı ve kıyımları son bulmadığı takdirde hükümet olarak siyasi ve ekonomik somut önlemler almanızı bekliyoruz. Gazze'ye en büyük desteği biz veriyoruz diyorsanız eğer; en azından Güney Amerika ülkeleri gibi bir duruş sergilemelisiniz. Ülkemiz halkları sizden İsrail konsolosluğununu kapatmanızı, ticari ve askeri tüm ilişkileri kesmenizi beklemektedir. İzzet ve şerefin korunması adına bu bir zorunluluktur. Bu gün göstereceğiniz duruş tarihe not düşecektir. Tüm ümmetin umut ve beklentisi bu yöndedir. Biz sizinleyiz ve inanıyoruz ki, Allah da sizinledir."
ARAÇLARLA ŞEHİR TURU
Başta Gazze olmak üzere İslam coğrafyasında süregelen zulüm, işgal ve katliamlarla buruk bir Ramazan ayını ve yine hüzünlü bir bayramı geride bıraktıklarına dikkati çeken Aslan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Rabbimiz bu ümmete sulh ve selametle, birlik ve beraberlikle tek vücut olarak bayramları idrak etmeyi nasip etsin. Son günlerde Gazze'de yaşanan zulüm, işgal ve katliamlar maalesef İslam coğrafyasının son 100 yılının kaderi haline gelmiştir. Birinci Dünya Savaşı emperyalist batı için bitmiş olsa da İslam coğrafyasında halen devam etmektedir."
Grup üyeleri daha sonra dağılarak Çallı'daki kermes çadırlarının bulunduğu noktaya gitti. Üyeler, buradan araçlarla konvoy oluşturarak şehir turu attı.

FOTOĞRAFLI