CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk'ün Balıkesir'de 91 yıl önce verdiği hutbeyi okuyup ders alması gerektiğini söyledi.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Ulu Önder Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin 91’inci yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk'ün 7 Şubat 1923'de Zağnos Paşa Camii'nde verdiği hutbeyi iyi okuyup ders almasını istedi. Atatürk'ün bu hutbesinde milletin lideri olan kişinin halka doğruyu söylemesini, halkı dinlemesini ve aldatmamasını istediğini anımsatan CHP'li Havutça, 'Başbakan bu hutbenin tamamını okuduğunda, Atatürk'ün kendisine sorulan sorulara verdiği yanıtları okuduğunda, milletin lideri olmadığını anlayacak. Eminim ki ülke yönetimindeki başarısızlığının yanıtını çok net bulacak' dedi.
CHP'li Havutça, yaptığı açıklamada, 'Atatürk, 7 kez geldiği Balıkesir'e ilk ziyaretini gerçekleştirdiğinde cumhuriyet rejiminin ve kurulacak devletin temel esas ile devrimlerine ışık tutan mesajlar verdi. Tarihe 'Balıkesir Hutbesi' olarak geçen Atatürk’ün hutbesi, o gün olduğu kadar bugüne de ışık tutan önemli uyarılara dikkat çekiyor. Atatürk o gün tarihi konuşmasında; milletin lideri olan kişinin halka doğruyu söylemesi, halkı dinlemesi ve halkı aldatmaması gerektiğini hatırlatıyor ve ’Halkı genel durumdan haberdar etmek son derece önemlidir. Çünkü, her şey açık söylendiği zaman halkın beyni faaliyet halinde bulunacak iyi şeyleri yapacak ve milletin zararına olan şeyleri reddederek şunun veya bunun arkasından gitmeyecektir’ ifadelerini kullanmış. Yolsuzluk batağına saplanmış AKP hükümetinin halktan sakladığı gerçekler gün gibi ortada. Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük önem verdiği Balıkesirimize ziyaretlerinin 91. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum' dedi.