'ERDOĞAN YÜZDE 55'LE SEÇİLECEK'
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar programı kapsamında Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven tarafından karşılanan İşler, cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda zafer kazanacağını belirten İşler, "Yeni Türkiye'nin adayı sayın Başbakanımız. Eski Türkiye'nin adayı ise 'çatı adayı' olarak tanıtılan zat. Bütün kamuoyu araştırmaları sayın Başbakanımızın arayı açtığını ortaya çıkarıyor. Benim tahminim yüzde 55'in altına düşmeyecek ama yüzde 60'ın üzerine neden çıkmasın? İlk turda cumhurbaşkanı seçeceğimizi tüm dünya görecek" dedi.
İHSANOĞLU'NA ELEŞTİRİ
Başbakan Erdoğan'ın parti içindeki istişareler sonucunda cumhurbaşkanı adayı olduğunu vurgulayan İşler, CHP ve MHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu da isim vermeden eleştirdi. İşler, "25 gün sonra cumhurbaşkanlığı seçimi var. Cumhurbaşkanını ilk defa milletimiz seçecek. Halk tarafından seçilecek ilk cumhurbaşkanı olmak, 'Sayın Başbakanımıza çok yakışır' demiştik. Çok şükür yapılan istişareler sonucunda sayın Başbakanımız cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı. Bizde istişareler yapıldı, öyle dayatmalarla, paraşütlerle isimler belirlenmedi. Hakikaten partinin her kademesinde soruldu" diye konuştu.
2015'TEN 2019'A KADAR RAHAT
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra teşkilat olarak 2015'teki genel seçimlere hazırlanacaklarını aktaran İşler,
"Durmak yok, yola devam sloganından dolayı da 2015 seçimlerine kadar rahat yok. 2015 seçimlerini aldıktan sonra 2019'a kadar dinlenme, bu yoğun tempoyu düşürme fırsatı olabilir. 2019'da birden fazla seçim olacak. O seçimlerde de başarıya odaklanmamız lazım" dedi.

FOTOĞRAFLI