BAŞBAKAN Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye'de iftar sofraları kurulurken islam dünyasında çok acılar yaşandığını, savaşlar, kan ve göz yaşı olduğunu belirtirken, "bunlar bizleri yaralıyor, derinden üzüyor" dedi.

Emrullah İşler, Ankara'nın Pursaklar ilçesinde bir konut projesinin tanıtımı ile birlikte iftar programına katıldı. Özel bir toplantı ve konferans salonunda düzenlenen programa, ilahiler ve semazen gösterisinin ardından Pursaklar Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık tarafından okunan iftar duası ile birlikte oruçlar açıldı. İftar programına Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, siyasi partilerin ilçe başkanları, iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, birlik ve oda başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise konuşmasında, "Türkiye'de böyle iftar sofraları kurulurken, İslam dünyasının diğer bölgelerinde çok acılar yaşanıp, savaşlar, kan ve gözyaşı oluyor. Bunlar bizleri yaralıyor, derinden çok üzüyor. Ama maalesef İslam dünyasının hali bu şekilde. İslam coğrafyasındaki olayların, akan kanın bir an önce bu mübarek günler hürmetine durmasını diliyorum. Özellikle Gazze'de iftar ve sahur sofralarında tepelerine bombalar yağan kardeşlerimizin acılarının dinmesini, orada akan kanın ve gözyaşlarının da durmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Emrullah İşler, "Çok şükür son yıllarda ülkemiz istikrarın içinde gelişiyor ve kalkınıyor" dedi.

(FOTOĞRAFLI)