Teoman ERİŞ-Görkem ÇANCI/ ALANYA,(Antalya),() - BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arıç, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde akrabasının nikah şehitliğini yaptı. 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç ile birlikte teyzesinin torunu Ak Parti Alanya Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Özbudak ile Zeliha Özpelit'in Doğanay Otel'de düzenlenen nikah törenine katıldı. Başbakan Yardımcısı Arınç, damat Muammer Özbudak'ın nikah şahitliğini törene katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte yaptı. Gelin Zeliha Özpelit'in nikah şahitliğini ise ağabeyi Emin Özpelit yaptı. 
EVLİLİK KÖTÜLÜKLERDEN KORUR 
Nikah töreninin ardından konuşma yapan Bülent Arınç, gelin ve damadı tebrik etti. Muammer Özbudak'ın akrabası olmasının ötesinde ahlakıyla, işiyle, ailesine olan bağlılığıyla herkesin takdirini kazandığını belirten Arınç, "Zeliha kardeşimizi de çok iyi yetiştirilmiş ve birbirlerine denk düşmüşler. İnşallah biz onları örnek bir aile olarak ömür boyu takip edeceğiz. Gençlerimiz inancıyla, edebiyle bu evliliği idrak edecek durumdalar. Evlilik hem aileyi, hem de toplumu kötülüklerden korur. İnşallah rabbim çocuk nasip eder" dedi. 
BİZE AĞABEYLİK YAPIYOR
AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Bizlerle beraber genç kardeşlerimizin bu mutluluğuna şahitlik yapmaktan onur duydum. Evliliğin her iki aileye de hayırlar getirmesini diliyorum. Sayın Arınç her zaman akrabalarının iyi gününde kötü gününde yanlarında olmuştur. Bize her zaman ağabeylik yapmaktadır" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI