DİYANET-Sen Edirne Şubesi Başkanı ve Dar'ül Hadis Camii'nin İmamı Mahmut Eroğlu, Bulgaristan’daki kiliselerde görev yapan papazlarla yapacakları futbol maçında başlama vuruşunu eski bir futbolcu olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmasını istediklerini söyledi.
Diyanet-Sen Edirne Şubesi Başkanı ve Dar'ül Hadis Camii'nin İmamı Mahmut Eroğlu, Bulgaristan’daki kiliselerde görevli papazlar ile Edirne’de gelecek hafta futbol maçı yapacaklarını belirtti, maç için halı sahada idmanlar yaptıklarını anlattı. Organizasyona Edirne Valiliği, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği ve Edirne Gönüllülerinin sponspor olacağını kaydeden Eroğlu, papazlar ve imamların giyeceği formaların arkasına organ bağışına dikkat çekmek için sloganlar yazacaklarını da aktardı. Eroğlu sözerini şöyle sürdürdü:
“Diyanet-Sen Edirne Şubemizin dahilinde Bulgaristan ve Edirne’deki toplum önderleri imamlar ile papazlar futbol maçı yapmayı planladık. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Edirne Valiliği, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği ve Edirne Gönüllülerinin sponspor olacaklarını ifade ettiler. Bu sadece bir futbol müsabakası değil. Diyanet İşleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın beraber yürüttüğü ‘Organ bağışla, hayat kurtar’ mesajını bu ilgi çeken organizasyonda dile getireceğiz. Formaların arkasına, ‘Organ bağışla hayat kurtar, organ bağışla hayata bağla’ yazılacak. İnsanlarımızı buna teşvik etmiş olacağız.” BAŞBAKAN'A BAŞLAMA VURUŞU DAVETİ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Edirne Valisi Hasan Duruer’in de futbol maçında forma giyerek sembolik bir şekilde katılacağını kaydeden imam Mahmut Eroğlu, eski bir futbolcu olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a futbol maçına katılmasını istediklerini söyledi. Eroğlu, “Biz olayı başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a iletmeyi arzu ediyoruz. Edirne’ye gelme konusunda bir planı olduğunu biliyoruz, onun Edirne’ye gelecek olması bu organizasyona davet etmemizi gerektirir. Başbakanımızın da bir katılma arzusu olursa başlama vuruşunu yaptırmayı isteriz. Başbakan Erdoğan’ın eski futbolcu olması bizi umutlandırıyor. Hem Edirne’nin tanıtımı için mükemmel bir şey olur hem de Başbakanımızın gelip Saraçhane Stadı'nda toplum önderleriyle, imamlarla futbol müsabakasında bulunmuş olmasının işi daha mükemmel hale getireceğine inanıyoruz” diye konuştu.