BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış ve miting yapmak için geldiği Van'da gece konakladığı 5 yıldızlı Elite World Oteli'nin bu sabah resmi açılışını yaptı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'a yaptığı iki günlük ziyaretinin ikinci gününde Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan ve gece konakladığı Elite World Oteli'nin resmi açılışını yaptı. Otelin açılış kurdelesini eşi Emine Erdoğan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve otel sahipleri ile birlikte kesti.
Açılışın ardından otel karşısında bulunan Özel İffet Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Öğrenciler, 'Emine Erdoğan yurdumuza gel' sloganı atarken, Erdoğan çifti öğrencilerin bu isteklerine kayıtsız kalmadı. Emine Erdoğan el işareti ile öğrencilere 'aşağı gelin' mesajı verdi. Öğrenciler koşarak inerken Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyya Erdoğan, yürüyürek yurdun önüne doğru gitti. Üniversite öğrencileri, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a sarılarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra helikopterle Özalp İlçesi'ne hareket etti.