Muhammet KAÇAR/RİZE, () - RİZE’de düzenlenen, 'Başarıya Giden Yolda Spor' konulu panelde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın futbolculuk yıllarındaki takım arkadaşı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor eski Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar, Erdoğan’ın futbolculuk yıllarındaki anılarını anlattı. Dizar, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un başkanıyken bizi play off maçları için Ankara’ya uğurladı, 'Sakın Melih beye yenilmeyin' diye de uyardı" dedi.
Rize Gençlik ve Spor Hizmetleri Kulübü ile Yeşilay Cemiyeti tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde, 'Başarıya Giden Yolda Spor' konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacılardan İstanbul Büyükşehir Belediyespor eski Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar, Erdoğan’ın İETT Spor’da önce forvet, ardından sol açık, son olarakta libero mevkiinde oynadığını söyledi.
"SAKIN MELİH’E YENİLMEYİN"
Başbakan Erdoğan’ın 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un başkanı olduğu döneme ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili bir anısını anlatan Dizdar şunları söyledi:
"Melih bey iddialı bir başkan. Başbakanımız da kazanmayı seven bir başkan. İstanbul Büyükşehir Belediyespor olarak genç bir takım kurmuştuk ve o yıl play off'a kaldık. Ankara ekibi çok güçlü ve silme gidiyor. Kendimizi son anda play off’a attık. Kimsenin dikkate almadığı bir takımdık. Erdoğan, başkanımız olarak bizi Florya’dan maçların oynanacağı Eskişehir’e uğurlarken, 'Sakın Melih’e yenilmeyin' diye uyardı. İlk maçta Ankara ekibini 3-0 yendik. Melih bey çok şaşırmıştı. Sonra Denizlispor’u yendik ve finale geldik. Finalde Sakaryaspor’a mağlup olduk, süper lige çıkamadık. Süper lige çıksak prim alacaktık. Soyunma odasında herkes ağladı. Başbakanımız herkesi teselli etti, büyük başarı elde ettiğimizi söyleyerek süper lige çıkmış gibi bize prim ödedi. O andan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da büyük bir çıkış sağlandı."
Panelin ardından Başbakan Erdoğan’ın sporculuk yılarından derlenen fotoğraf sergisi AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal tarafından açıldı.

MK(TM/ESM) (FOTOĞRAFLI)