Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci ve yazarlarla biraraya geliyor. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki toplantı saat 11.00'da başladı.
"KUŞ KATLİAMI YAPILMAK HEDEFLENMİŞTİR"
Toplantıda "17 Aralık" operasyonuyla ilgili konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmaya yönelik bir hamle olduğuna yönelik endişemiz yok" dedi.
Başbakan Erdoğan, "İçeride de ve dışarıda çıkarları zedelenen çevreler kimi zaman tek tek kimi zaman ise birlikte hükümetimizi hedef aldı. Yeni Türkiye, eski Türkiye’den çıkar sağlayanlar için kabus haline döndü. Demokrasilerde hükümetler millet eliyle gelir, millet eliyle gider. Yolsuzluk kisvesi altında yapılan ancak çok farklı boyutları olan bu operasyon asla masum, rutin bir hukuk işlemi değildir. Hukuki operasyon görünümü içinde birbirinden farklı hedefler konuşmuş bir taşla birkaç vurmak değil adeta kuş katliamı yapılmak hedeflenmiştir" dedi
"2 DAKİKA SÜREN VAR ANLAT VE ÇIK"
"Bu operasyon dosyalarının üzerinde gizlilik kararı olmasına rağmen yargının bunları işleme koymadan servis etmesi çok manidardır" diyen Erdoğan, "Bu operasyona konulan isimde çok manidardır. Yapılan iş tarihin en büyük yolsuzluk operasyonu olarak ortaya konuldu.
Adeta bir merkezden düğmeye basılmışçasına muhalefet partileri de bu topa girdi. Sabah operasyon yapıldı, akşam sorgu ve mahkeme süreci bitti. Adeta infaz sürecine girildi. Birkaç saat içinde tüm zanlılar medya yoluyla suçlu ilan edildi" şeklinde konuştu.
Soruşturmanın savcısını da suçlayan Erdoğan, "Savcının eli cebinde söylediği, 2 dakika süren var anlat ve çık. Böyle bir mantık, böyle bir sorgulama olabilir mi?" ifadesini kullandı.
"AÇIK ARA İPİ GÖĞÜSLEYECEĞİMİZİ SÖYLEYEBİLİRİM"
"30 Mart seçimlerine giden sürecin son derece zorlu olacağını aylar önce başlayarak söylemiştim" diyen Başbakan Erdoğan, "30 Mart seçimleriyle ilgili tereddütümüz yok. Yaptığımız tüm araştırmalarda partimizin alacağı oy oranını net olarak görebilmekteyiz. Diğer partilerden açık ara ipi göğüsleyeceğimizi söyleyebilirim" dedi.