Özgür ALTUNCU - Taner YENER / İSTANBUL, () Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki dördüncü durağı Sarıyer oldu. Erdoğan Sarıyer'de düzenlenen mitingde şunları söyledi:
"Sarıyer'de de kentsel dönüşüm ve değişimle, Sarıyer'i beraber inşa edeceğiz. Bütün bunları el ele vermek sureti ile başarırız. Arkanızda bir merkezi yönetim, bir büyükşehir olmadıktan sonra başarılı olmak mümkün mü? Biz bir çok yerde kentsel değişim, dönüşüm yapıyoruz ve oralarda vatandaş, 'ne olur bir an önce bizde de kentsel değişim, dönüşüm yapın' diyor. Çünkü modern şehirciliği onlarda yaşamak istiyorlar. Şu anda Beyoğlu'nda bu yaşanıyor. yakışmıyor artık bu gecekondular. Ben kalkıp da CHP'nin genel başkanı gibi yalan mı söyleyeyim?

BAŞLARINDAKİ NE Kİ ALTLARINDA Kİ O OLSUN
Belediyecilik olarak CHP'nin şu anda aylık gelirinin sadece belediye çalışanlarına bile yetiştirmesi bile mümkün değil. Onun için bunların hizmet vermesi mümkün değil. Zaten bunların hizmet vermek gibi bir derdi de yok. Bunların bütün işi yalan, bunların bütün işi talan, iftira... bunlar sadece rüşvet, bunlarla ayakta kaldılar. Başlarındaki ne ki altlarında ki o olsun.

KİLON NE Kİ ORAYA STAT YAPACAKSIN
O da ayrı bir cins. Arena'yı, Galatasaray Stadını 'ben yaptım' diyor. Yahu dürüst ol, bir defa o stadı yaptıran benim. Senle yakından uzaktan alakası yok. Arazisinden tut, yapımına varıncaya kadar... Ve oraya harcadığımız para 400 milyonu aştı. TOKİ olarak yaptırdık, Galatasaray'a teslim ettik. Kalktı bununla yine hava atmaya kalktı. İnsan utanır ama bunlarda ar yok. Bunlarda utanma yok. Senin bir defa kilon ne ki oraya stat yapacaksın?

'KAĞITTEPE'DE' DEDİ
Bunlarda seçimi kaybeden CHP'ye genel başkan oluyor. Kılıçdaroğlu İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Nüfusunu Kağıthane'ye getirdi. Sordular, 'nerede oturuyorsunuz?', 'Kağıttepe'de' dedi. Onunla da kalamadı, seçmen kartını da kaybetmiş, kendine oy da kullanamadı. İnanın buna 3 tane koyun teslim et, kaybeder gelir.

UTANMADAN ALEVİ, SÜNNİ AYRIMI YAPIYOR
Şimdi bakıyorum başı açıkla, başı örtülü kardeşlerim yan yana, normalleşme bu. Benim ülkemde ayırım yaptılar, başı örtülü ile başın açık kardeşimi birbirinden ayırdılar. Oda benim kardeşim, oda benim kardeşim. Çıkmış utanmadan Alevi, Sünni ayrımı yapıyor. Niye yapıyorsun? Sen kendin Alevi olabilirsin, bende Sünni olabilirim ama biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Niye bu ayrımı yapıyorsun?

CHP'YE BAKIYORSUN KUMSALLARIN PARTİSİ
BDP'ye bakıyorsun siyasi Kürtçülük yapıyor, MHP'ye bakıyorsun siyasi Türkçülük yapıyor, CHP'ye bakıyorsun kumsalların partisi. Hadi güle güle git kumsallarda oyna. Oy alamazsın, oyna. Olay bu."
(BB)