Özgür ALTUNCU - Taner YENER/İSTANBUL, () BAŞBAKAN  Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kartal mitingine katıldı. Sesi düzelen Erdoğan'a, konuşması sırasında atkı getirildi. Zaman zaman zorlanan Erdoğan konuşmasına boğazına sardığı atkı ile devam etti. Erdoğan, "Bu yalancı, bu talancı, bu takiyeci, bu müfterilere gelin yarın sandıkta güzel bir ders verelim" dedi.

"TAPU DAĞITACAK OLAN BİR MAKAM VARSA BİZİZ"
Başbakan Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:
"Şimdi duydum ki size tapu vaadinde bulunuyormuş bu belediye başkanı. Sen kimsin ya, senin bir defa tapu dağıtma hakkın var mı? Bunlar daha görevinin bilincinde değil. Tapu dağıtacak olan bir makam varsa biziz, biz. Senin böyle bir yetkin yok. 'Söz veriyorum, ben tapuları dağıtacağım' diyor. Bunların hayatı yalan. Bunların hayatı takiyye. Bunlar ne hukuk tanırlar, ne kural tanırlar. Olmayan hakları kendindeymiş gibi bedava millete verirler. Ne olacak başında ki Kılıçdaroğlu atıyor tutuyor; 'mazotu bilmem şuraya indireceğim, buraya indireceğim'. Yahu sen neyi nereye indiriyorsun? Meclise geleceksin cari açıktan bahsedeceksin, öbür taraftan da mazotu 1,5'a indireceksin. Senin ülkenden mi çıkıyor bu mazot, dışarıdan ithal ediyorsun. Cari açık denilen şey zaten bu ithalden kaynaklanıyor. Nasıl oluyor da bunu böyle yapıyorsun? Bu yalancı, bu talancı, bu takiyeci, bu müfterilere gelin yarın sandıkta güzel bir ders verelim"

"ONLAR BİZE İFTİRA ATIYORLAR"
"Yarın bu sandıklardan AK Parti çok güçlü bir şekilde çıkacak, bunu görüyorum. Dün sesimdeki sıkıntı sebebiyle Konya'ya gidemedim. Ama buna rağmen Davutoğlu kardeşim Konya'da 2 yüz bin kişiye hitap etti. Kayseri'ye gidemedim ama Kayseri'de de Taner Yıldız kardeşim 150 bin kişiye hitap etti. Şimdi Konya Kayseri birbiriyle yarışıyor. Ben de diyorum ki; Kartal kiminle yarışıyor? Şimdi birileri dolaşıyor sokaklarda. malum, haşhaşiler, ablalar. Kapı kapı dolaşıyorlar, gereğini söylediniz değil mi? Bizim ablalarımız burada. Bizim ablalarımız rahmetle, merhametle konuşuyor. Bizim ablalarımız iftirayla değil, asla gazapla değil, bizim ablalarımız yalanla değil, bizim ablalarımız yaptığımız hizmetleri anlatarak konuşuyor. Ama onlar bize iftira atıyorlar. Sevgili peygamberimizi miraçtan indirip, kamyonete bindiren ve adı da güya hoca olan kişilerin arkasından mı gideceğiz"

"AK PARTİ'NİN TEK İTTİFAKI VARDIR, HALK-HAK"
"Bunlar yıllarca bu ülkede dine, diyanete, kitaba, kurana her şeye saldıran CHP'ye şu anda oy istiyorlar. Bu ne çelişkidir? Bakıyorsunuz kendisine, 'okyanus ötesi' diye hakaret eden Bahçeli'ye oy istiyorlar. Şimdi SMS'ler geçiyorlar, hangi ilde kime destek vereceğiz. Haberiniz var değil mi? Ama sorarsanız siyasetle ilgilileri yoktur. Hangi ilde hangi siyasi partiyi destekleyeceğiz. BDP'ye dahil bunlar oy verecek noktaya gelmişler. Bunların hepsi birbiri ile ittifak yapabilirler. Ama Ak Parti'nin tek ittifakı vardır, halk-hak. Bizim ittifakımız bu.
Şu anda 2,5 milyon genç bu seçimde oy kullanacak. Hatırlatın,' yavrum biz susuzduk, Ak Parti geldi, bizi susuzluktan kurtardı. Şu gördüğün mahalleler çöptü, Ak Parti geldi bizi çöplerden kurtardı. Hava kirliliği almış başını gidiyordu, şu gördüğün doğalgaz yavrum buraya Ak Parti ile geldi'. Bu söylediklerim eğer yalansa bize oy vermeyin. Gidin gene CHP'ye verin. Ama bu anlattıklarım doğruysa, o zaman da diyorum ki; gelin kaldığımız yerden 'daha yapacak çok işimiz var' diyerek yola devam edelim"

"BU HAŞHAŞİLERE SANDIKLARDA YOLSUZLUK YAPMALARINA İZİN VERMİYORSUNUZ"
"Sahilde kum depoları. Sahilde ki tek kesinti noktamız orası kaldı. Şimdi onlar da taşınıyor. İnşallah çok daha güzel bir noktaya gelecek. Maltepe sahilde 1 milyon 200 bin m2'lik alan dolduruldu. Artık mitinglerimiz Anadolu Yakası'nda o meydanda yapacağız. İstanbul mitingini kastediyorum, ilçe mitingi değil. Nasıl 2 milyonu Yenikapı'ya doldurduysa İstanbul, 3 milyonu da gelecek Maltepe'yi dolduracak. Artık fazla bir zaman kalmadı. Bu akşam saat 6'da bizim propaganda yasaklarımız başlıyor ama siz ev ev dolaşmalısınız, anlatmalısınız. Sakın ha sandıklarda çizikli mizikli oy pusulası kullanmıyorsunuz. Sandıklara sahip çıkıyorsunuz. Bu haşhaşilere sandıklarda yolsuzluk yapmalarına izin vermiyorsunuz"

ÖA (MK) (FOTOĞRAF)