Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Okmeydanı Tapu dağıtımı töreninde istifa eden milletvekillerine yönelik sert ifadelerde bulundu. "DUYUYORSUNUZ DEĞİL Mİ SOSYAL MEDYADA FİLAN"
Erdoğan, "17 Aralık operasyonuna biz darbe dediğimizde birileri bunu anlayamıyor. Ancak üzerinden zaman geçtikte planlar ortaya çıktıkça meselenin ciddiyeti otaya çıkıyor. Bir yerlerde gizli kapaklı toplantılar yapılmış planlar ortaya konulmuş ve 17 Aralık'ta düğmeye basılmış. Neymiş bu planlar; öncelikle hükümete bir yargı müdahalesi yapılacak yargı eliyle hükümet yıpratılacak ardından milletvekilleri istifa ettirilecek. Duyuyorsunuz değil mi sosyal medyada filan...Filanca filanca zaman istifa ettirilsin, ardından onun gibi filanca da istifa ettirilsin. Kim hangi işle uğraşıyor bunun ortaya koyması açısından çok önemli" dedi. "BU YAPILAN DÜPEDÜZ MİLLETE İHANETTİR"
"Bu kirli planlar bugünler de ortaya çıktı çıkıyor" diyen Başbakan Erdoğan, "Milletin oyuyla Ak Parti çatısı altında yeralanlar meğer biryerlerden gelen emir ve talimatla istifa ettirilmişler. Meğer Ak Parti'ye de bazı tuzluklar sızmış. Sen geleceksin Ak Parti'den milletin vekili olacaksın sonra birisi sana talimat verecek sen de milletin emanetine ihanet edeceksin partiden istifa edeceksin. Bu yapılan düpedüz millete ihanettir, Ak Partiye ihanettir" diye konuştu. "KENDİLERİNE GÖRE SİYASETİ DİZAYN EDECEKLERMİŞ"
"Bir milletvekilinin emir alacağı yeğane yer millettir" diyen Erdoğan, "Milletten değil çete reislerinden, faiz lobilerinden, vaiz lobilerinden emir ve talimat alanlar apaçık ihanet içindedir" şeklinde konuştu.
Geçmişte de benzer durumun yaşandığını belirten Erdoğan, "Bazı vekiller milletten yetki aldılar başka odakların kölesi oldular. Milletten emir aldılar emir ve talimatlarıyla hareket ettiler. Tarih onları hatırlamıyor millet onlara zaten şamarını vurdu. Bugün de millet değil Türkiye düşmanlarından, ihanet şebekelerinden ihanet ve talimat alanları aziz milletim 30 Mart'ta gereken cevabı verecektir. Bunların hedefi sadece istifa etmek, bölücülük yapmak değil. Bunlar nisan ayından sonra hükümet atayacaklarmış, bakan atayacaklarmış, kendilerine göre siyaseti dizayn edeceklermiş. Hedefleri buymuş, niyetleri buymuş. Yolsuzluk ve rüşvet kılıfının altında asıl bunların kirli gayeleri buydu" dedi.