Mehmet AKTARAN / İstanbul, () BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan; "Her karışında şehitlerimizin kanı olan bu ülkeyi hiç kimse hem de montaj kasetlerle, son derece kirli oyunlarla , planlarla yıpratamaz, bu ülkenin istikametini bozamaz"



“Şimdi diyorlar ki yeni ses kayıtları çıkacakmış, yeni montajlar çıkacakmış. Ben de diyorum ki elinizde ne varsa buyurun servis edin. Biz bunlardan korkmadık ve asla korkmayacağız"



"Diyorum ki ey CHP, ey MHP, ey Pensilvanya, bu ülkeyi karıştırma; bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya gayret etmeyin. Şimdi yatıyorlar, kalkıyorlar ya montaj ya dublaj. Millet artık bunların yalanlarından bıktı"



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda, saat 19.45'te katıldığı "Giresunlular Bağcılar'da Buluşuyor" programında konuştu.



“HAVALİMANINI YAPILACAK ÖNÜNÜ KESEMEYECEKLER"

2013 yılının Mayıs ayında Türkiye'nin dünyada yeni bir döneme imzasını attığını belirten Erdoğan, "Faizler 4.6'ya kadar düştüğü bir an, tarihinin en düşük seviyesinde değerli kardeşlerim, birileri rahatsız oluyor. Ve devasa bir ihale... Devletin cebinden bir kuruş çıkmadan 46 milyar dolara senede 150 milyon insanın gidip geleceği bir havalimanı ihale ediliyor. Devletin cebinden bir kuruş çıkmıyor ha ve 20 yıl çalıştıracaklar, 20 yıl sonra devlete teslim edecekler. Bakın, hemen bunun önünü kesmeye kalktılar. Bu havalimanını yapacak olan müteahhitlerimizi içeri almaya çalıştılar. Kim? Paralel yapı. Şimdi biliyorsunuz 3 tane kafadar var; Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Pensilvanya... Bunlar vatansever değil be, bunlar bu milleti sevmiyor ya. Düşünebiliyor musunuz, dünyanın en büyük havalimanı yapılacak, ilk üçün içinde, bunun önünü kesiyorlar. Ha kesebilecekler mi? Hayır kesemeyecekler. Niye? Çünkü onun önünü kesmek hukuksuzluktur, kanuna aykırıdır. Bunları ortaya koyacağız ve gümbür gümbür orada dozerlerimiz çalışacak. Mayıs ayının sonu, haziranın başı tarih veriyorum. Onun önünü kesmeye çalışanlar, gelecekler bizi ezecekler ancak öyle bunun önünü kesebilirler. Bu kadar açık konuşuyorum. Niye? Çünkü biz bu vatanı öyle durup dururken bulmadık." diye konuştu.



“ULAŞIMA YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARLA SEVENLERİ BİRBİRİNE KAVUŞTURDUK"

Ulaşıma yaptıkları yatırımlarla sevenleri birbirine kavuşturduklarını anlatan Erdoğan, "En başta hasretlere son verdik. Türkiye'nin tüm illerinde olduğu gibi Karadeniz'de de çocuklar büyüdüklerinde okuyacak lise bulamıyor, üniversite bulamıyor, çalışacak iş bulamıyordu. Gençlerimiz mecburen şehirlerini terk ediyor, uzak diyarlara gidiyor, anneleri babaları derin bir hasretle maalesef başbaşa bırakıyorlardı. İşte biz iki önemli iş yaptık, bir, şehirlerimizin asırlık ihtiyaçlarını karşılayarak bu göçün önüne geçmeye, şehirlerimizi kendilerine yeter hale getirmeye başladık. 81 vilayetimizde yeni derslikler açtık. Yeni anaokulları, ilk ve ortaokullar, liseler açtık. Gurbette olanların kavuşturulmasının mücadelesini verdik. Ulaştırma yatırımlarıyla uzakları yakın eyledik. Sevenleri birbirinden ayırmamak, uzakları yakın etmek, hasretleri tüketmek bizim AK Parti hükümetlerinin 12 yıla vurduğu en güçlü damga oldu. 12 yıl önce bizim hedef olarak gördüğümüz seviyelerin birileri hayalini dahi kuramıyordu. İşte bugün hayali dahi kurulamayan o seviyelere ulaştık. Hayalleri tek tek hedefe, hedefleri de tek tek gerçeğe ulaştırdık. Şimdi, çok daha büyük hedeflerimiz, çok daha büyük hayallerimiz var. Burada bir kez daha açık ve net söylüyorum: Türkiye'yi bu kutlu yürüyüşünden hiç kimse alıkoyamayacak. Bu aziz milletin istikbal yürüyüşüne hiç kimse engel olamayacak. Allah'ın izniyle, milletimizin desteği ve hayır duasıyla önümüze çıkan tüm engelleri aşacak, tüm hendekleri atlayacak, Türkiye'yi tek tek zincirlerinden, prangalarından koparacak, geleceği inşa edeceğiz" dedi.



"BİZİ KİMSE MONTAJ KASETLERLE KİRLİ OYUNLARLA YIPRATAMAZ"

Türkiye üzerine kirli hesaplar yapanların, alçakça hesaplar yapanlar ve haince hesaplar düzenleyenlerin bir şeyi unuttuklarını kaydeden Erdoğan, "Bu ülke, dualar üzerine kurulmuş bir ülkedir. Bu ülke, şehitlerin kanı üzerine kurulmuş bir ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti, aziz milletin fedakarlığıyla binlerce yıla sari bir devlet kültürünün üzerine bina edilmiş bir ülkedir. Her karışında şehitlerimizin kanı olan bu ülkeyi hiç kimse, hem de montaj kasetlerle, son derece kirli oyunlarla, planlarla yıpratamaz, bu ülkenin istikametini bozamaz" şeklinde konuştu.



“HALİÇ GEÇİŞ KÖPRÜSÜNÜ YIKACAĞINI SÖYLÜYOR"

Gezi Parkı olaylarını anımsatan Erdoğan, "Taksim'de 12 tane ağaçtan bahsettiler, sökülen, bir başka yere dikilen... Bize kimse çevre dersi vermesin. Biz ki Türkiye'de 3 milyar fidan ve ağaç dikmiş bir iktidarız. Şu İstanbul'un bütün o orta refüjleri, kenardaki şevleri ilk ağaçlandıran şu kardeşiniz, İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğu zaman. Haliç'te şu anda balık avlandığını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:"CHP'li belediye başkan adayı da orada balık avlamaya gitmiş. Herhalde İstanbul'a yeni geldi. Bilmiyor bu işleri. Kalkmış, Taksim-Yenikapı Metrosu'nun Haliç geçişindeki o köprü var ya, diyor ki 'İstanbul'un siluetini bozuyor dolayısıyla ben belediye başkanı olursam orayı yıkacağım'. Şimdi buna iyi bir ders sandıkta verilmez mi? Ne olacak, bunun başındaki zat, geçen seçimlerde biliyorsunuz İstanbul'da o belediye başkan adayıydı. Aldı adres olarak Kağıthane'den bir yer gösterdi. Sonra 'Nereden seçime giriyorsunuz veya nerede oyunuzu kullanacaksınız?' dediklerinde 'Kağıttepe' dedi. Bu Kılıçdaroğlu böyle bir adam. Ne oldu, sonra oy da kullanamadı. Yani kendine bile oy veremedi. Diyorum ya bunlara 3 tane koyun teslim edin, kaybedip öyle gelirler. Ne olacak? Demokratik hakkını, koskoca bir belediye başkan adayı, kullanacağı oyu kaybederse, ailesi kaybederse, bunlara sen bu ülkeyi nasıl teslim edersin? Kardeşlerim" dedi.



“YATIYORLAR KALKIYORLAR MONTAJ DA DUBLAJ"

Başbakan Erdoğan,sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyorum ki ey CHP, ey MHP, ey Pensilvanya, bu ülkeyi karıştırma; bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya gayret etmeyin. Şimdi yatıyorlar, kalkıyorlar ya montaj ya dublaj. Millet artık bunların yalanlarından bıktı. Geçen akşam televizyon programından dikkat ederseniz ben orada iki tane montaj sizlere gösterilmesini istedim. İzlediniz mi? Neler yapılabiliyor değil mi? Düşünün, Bahçeli gibi bir zat, Abdullah Öcalan'a olan sevgisini nasıl anlatıyor gördünüz. Aynı şekilde Kılıçdaroğlu gibi bir zat, Sarıgül ile gerçekleri nasıl ortaya koydu gördünüz. Yolsuzluk dosyası önünde poz veren oydu. Ondan sonra da onu geldi aday yaptı. Biz İstanbulumuzu bunlarla ayağa kaldırabilir miyiz? Niyetler deşifre oldu. Tabii bu arada bazı ablalar türedi. Evlerin kapısını çalıyorlar filan. Size de geliyorlar mı? Herhalde gelince soruyorsunuz. Onlara kısa bir cümleyle bir şey söyleyin. 'Kişi sevdikleriyle beraberdir' deyin. Bizim ablalarımız, ağabeylerimiz burada. Onların ablaları onların olsun, ağabeyleri de onların olsun. Ama unutmayın, kişi sevdikleriyle beraberdir. Şimdi diyorlar ki yeni ses kayıtları çıkacakmış, yeni montajlar çıkacakmış. Ben de diyorum ki elinizde ne varsa buyurun servis edin. Biz bunlardan korkmadık ve asla korkmayacağız. Hiç kimse de bunlardan korkmasın. Milletvekilleri, bürokratlar, gazeteciler, siyasetçiler bunlardan korkmasın. Bunların ülkeyi kasetlerle teslim almalarına hiç kimse izin vermesin. Biz hukuk içinde bunların hesabını soracağız. Milletimin de 30 Mart'ta bunların hesabını sandıkta soracağına inanıyorum. Karadeniz bambaşka olacak bu seçimlerde göreceksiniz. Pensilvanya herhalde yeni kitabını da bunun üzerine yazar"



“MAZOTU NASIL İNDİRECEKSİN DÜRÜST OL DÜRÜST"

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mazotun fiyatını indireceğini açıkladığını aktarırken, "Nasıl indireceksin? Dürüst ol dürüst. Senin ülkende üretilen bir şey mi? Bu, ithal edilen bir şey. Sen bu ithal edilen akaryakıtı, petrolü, zararına satabilecek bir güce sahip misin ya? Yani Türkiye'nin ekonomisi bizim dönemimizde iyi bir yere gelmişse, bunun nedeni biz parayı iyi idare ettik, finansmanı iyi idare ettik ve yatırım alanlarını iyi tespit ettik, bütün bunlarla beraber bilgiyi iyi yönlendirdik, buralara geldi"diye konuştu.



Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan'la birlikte tribünlerde bulunanlara karanfil attı. Programın sonunda Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Başbakan Erdoğan'a maket ev hediye etti. Ardından saat 21.30'da programın yapıldığı spor salonundan ayrılan Başbakan Erdoğan, dışarıda kendisini bekleyerek slogan atan vatandaşları selamladı. Erdoğan, daha sonra Kısıklı'daki evine geçti.

MA(CT)(FOTOĞRAF)