BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, yarın toplu açılış törenine katılacağı Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde cadde ve sokaklara asılan 'Yassak Hemşerim! Sınavlar var... Dershane Yasak' yazılı afişlerle karşılanacak.
Fethiye'deki 6 özel dershanenin bir araya gelerek hazırlattığı afişler, şehrin en işlek cadde ve sokaklarındaki billboard ile otobüs duraklarındaki panolara asıldı. Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili girişimin protesto edildiği afişlere, 'Yassak Hemşerim! Sınavlar var... Dershane Yasak' yazıldı. Başbakan Erdoğan'ın Beşkaza Meydanı'ndaki toplu açılış töreni ardından yarın saat 14.00'te ilçeden ayrılması beklenirken dershanelerin reklam şirketiyle 1 haftalık billboard anlaşmasının da yarın aynı saatte dolacağı kaydedildi.
Ovacık Köprüsü'ndeki billboard önünde toplanan dershane yöneticileri, Muğla Merkez'de çeşitli baskılarla afişlerin kaldırıldığını öne sürerek, Fethiye'deki afişlerin ziyaret sonuna kadar kalıp kalmayacağının takipçisi olacaklarını dile getirdi.
KÜRTÇE, BALE, GİTAR KURSU SERBEST
Başbakan Erdoğan'ın afişleri görmesini istediklerini belirten 'Fethiye Final Dershanesi' Müdürü Kemal Baştürk, özel teşebbüsün devlet eliyle kapatılma mantığını anlayamadıkları için bu afişleri astıklarını söyledi. Kimsenin öğrenim hakkının elinden alınamayacağını kaydeden Baştürk, "Kürtçe, bale, gitar ve İngilizce kurslarının serbest olduğu bir dönemde Türkçe, matematik, fizik, kimya ve biyoloji kurslarının yasaklanmasını çözümleyemiyoruz. Başbakanımız özel teşebbüsleri kapatma konusunda neden bu kadar ısrarcı olduğunu açıklamasını istiyoruz" dedi.
"SINAV VARKEN DERSHANELER ORTADAN KALKAMAZ"
Fethiye'deki tüm özel dershanelerin afişte imzası olduğunu anlatan 'Açı Dershanesi' Müdürü Hakan Kızılay ise, Türkiye'deki dershane gerçeğinin yadsınamayacağını söyledi. Fethiye'de 10 dershane, 3 etüt merkezi ve 3 kolej bulunduğunu hatırlatan Kızılay, "Dönüşüm yapıldığında bu dershane çalışanlarının tamamı kolejlerde görev alabilecek mi?" diye sordu. Kızılay, yatırımcılar dönüşüm yapamazsa açıkta kalan öğretmenleri zor günlerin beklediğini kaydederek, sınav varken dershanelerin ortadan kalkmasına bir anlam veremediklerini söyledi.