BURSA Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, ülke genelinde 9'uncu sınıflarda başarısız olarak örgün eğitim dışına çıkan öğrenci oranının yüksek olduğuna dikkat çekerek, "Başarısız çocuk yoktur. Hedefimiz öğrencileri sistem içinde tutmak" dedi.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan "Bursa'da Eğitim Günleri" bu kez Kız Meslek Liselerinde görev yapan öğretmenlere yönelik olarak gerçekleştirildi. Bursa'daki Kız Meslek Liselerinde görev yapan öğretmenler Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesinde bir araya geldi. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, ülke genelinde 9. sınıflarda başarısız olarak örgün eğitim dışına çıkan öğrenci oranının yüksekliğine dikkat çekerek eğitimde feda edilecek hiçbir ferdin bulunmadığını söyledi. "Başarısız çocuk yoktur. Öğrencilere sevgiyle yaklaşıldığında, ders anlatımında uygun yöntem ve teknikler kullanıldığında her çocuğumuzun başarılı olacağına inanıyorum" diyen Milli Eğitim Müdürü Gülsar, "Bu konuda 'Çalışkan 9'lar' 'Başarıda Bir Dost Eli' gibi projeler uyguluyoruz. Hedefimiz öğrencileri sistem içinde tutmak" diye konuştu.
Eğitimcilerden beklentilerin fazla olduğunu kaydeden Gülsar, “Öğrenciler kendilerini hayata ve bir üst öğrenime hazırlamamızı istiyor. Veliler, çocuklarının en güzel ortamlarda en kaliteli eğitim almasını ve iyi birer insan olarak yetiştirilmesini arzu ediyor. Çalışmalarımızı bu beklentiler doğrultusunda planlamalı ve bahanelere sığınmadan bu beklentileri karşılamalıyız" dedi.
Kız Meslek Liselerinde görev yapan öğretmenlere yönelik düzenlenen eğitim panelinde ayrıca, okullarda gerçekleştirilen iyi örnekler ile mesleki eğitimin genel durumu ve mesleki eğitim istatistiki verileri paylaşıldı. Bursa Olgunlaşma Enstitüsü de toplantıda ilgi çeken bir defile düzenledi.