Bulut MÜLHİM / İstanbul, () İstanbul'da etkili olan sağanak yağış Başakşehir'de su baskınlarına neden oldu. Taşan rögarlar nedeniyle araçlar yollarda kalırken, bazı evleri de su bastı.
İkitelli Basın Ekspres yolu bağlantısında taşan rögarlar nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Su birikintilerinden geçmekte zorlanan sürücüler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Atatürk Bulvarı üzerinde ise araçlarıyla mahsur kalan sürücülerin yardımına itfaiye ekipleri koştu. Mahsur kalan araçlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sürücüler ise, içi su dolan araçlarının başında çekici bekledi.

Ziya Gökalp Mahallesi'nde bulunan bazı evleri de su bastı. Bir anda su dolan dairelerde oturan vatandaşlar kendilerini dışarıya attı. 9 çocuğuyla Suriye'den Türkiye'ye gelen Ahmet Yasin'in oturduğu daire de tamamen kullanılamaz hale geldi. Çocuklarıyla kendisini dışarıya atan Yasin, 'Suriye'den buraya geldim. 9 çocuğumla burada oturuyorum. Bir anda sular içeri geldi. Arka kapıdan kaçtık. Bütün eşyalarımız gitti' şeklinde konuştu.
Belediye ekipleri de su baskınlarının yaşandığı sokağa gelerek, tıkanan rögar ve dairelere ait giderleri açmak için çaba gösterdi. Mahalle sakinleri ise dairesini su basan pek çok kişinin sokakta kaldığını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

(FOTOĞRAFLI)